Születésnapra

Az ember tizenegy évesen már odafigyel a divatra, úgyhogy nekem is oda kellett figyelnem, hogy ennek a felsőnek az oldalvonala éppen a megfelelő, divatos ívben kanyarodjon. A lányommal abban állapodtunk meg, hogy denevérujjú felső lesz, de nem túlságosan bő, mert akkor kényelmetlen lenne kabátot venni rá. Hogy nekem se legyen kényelmetlen, nem külön kötöttem az elejét meg a hátát, hanem egyben, alulról felfelé, a két oldalán egyre gyakrabban szaporítva*. Eleinte sokat bontottam, mert nem mindig találtam el jól a szaporítás megfelelő sorát, de a vége könnyen ment, és a tizenegy éves is elégedett.

Fonal: Zauberwolle, Oxyde, 4-es tűvel
Minta: saját

*Vagyis alul még csak tíz soronként szaporítottam a képzeletbeli oldalvarrásoknál, aztán nyolc soronként, öt soronként, két soronként, soronként, aztán az oldalsó középszem előtt is és után is, végül pedig minden sorban két-két szemet az "oldalvarrás" előtt és után. Így éppen megfelelő lett a kívánt ív. Az ujja kivágást elérve különválasztottam az elejét és a hátát, majd a végén a két vállát három tűs leláncolással zártam. Így aztán, mert nincs rajta varrás, kifordítva is bátran hordható.

12 megjegyzés:

 1. Ezzel én is elégedett lennék, csodásak a színei!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fonal korában én is a színekbe szerettem bele. :-)

   Törlés
 2. Telitalálat!
  Isten éltesse a 11 évest:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szuper :) Klassz a szabása és a varrás nélküli kifordítom-befordítom ötlet.
  Boldog szülinapot a nagylánynak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük mind a ketten! :-)

   Törlés
 4. én meg már mindenen elérzékenyülök,hogy milyen szép a fonal, milyen gyönyörű a szabása, hogy már 11 és hogy milyen tempóval, milyen szépen, milyen önálló, klassz szabást kitalálva kötsz.
  all- in - one
  szuper, na!

  VálaszTörlés
 5. Az a helyzet, hogy azért igyekeztem ilyen eléggé technicista bejegyzést írni a szülinaphoz, mert én is eléggé meg vagyok illetődve a 11-en (a többit meg köszönöm).

  VálaszTörlés
 6. nagyon csinos, a színe csodás :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm - viszonylag színhű a fotó, tényleg ilyen a valóságban is. :-)

   Törlés
 7. Isten éltesse sokáig a nagylányt! A felső is igazán remek lett!

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm, Judit! de jó, hogy itt vagy! :-)

  VálaszTörlés