Gyermek létére éppúgy lehetetlen volt ellentmondani neki, mintha tiszteletben megőszült ember lett volna

A hatályos magyar törvények kimondják, hogy minden gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, valamint azt is, hogy képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges. Addig tehát, amíg annak a bizonyos, nagy örömmel elkezdett újnak a csöppnyi gazdája nem járul hozzá a teljes fotók nyilvánossá tételéhez, amiket tegnap a szüleitől kaptam, kénytelenek leszünk ezekkel a részleges, de szerintem beszédes képekkel megelégedni.

Ravelry


11 megjegyzés:

 1. Jaaaj, tudtam, hogy babatakaróóóó! :-) nagyon vagány, az egyik kedvenc színösszeállításom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Drops Cotton Merinonak gyönyörű ez a két szürkéje, és a pirosa is rendes, tisztességes piros, nem bordó s és nem pinkes.

   Törlés
 2. Nem szokványos babaszínek. Nekem nagyon bejön!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekeztem olyat készíteni, ami a nem szokványos ízlésű szülőknek is tetszik. Örülök, ha neked is!

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon édes ! :) S érezni a finom iróniát .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) Az irónia leginkább a felnőtt társadalmat célozza, semmiképpen sem a gyerekeket, akiknek a hangzatos szólamok ellenére egyre kevesebb beleszólásuk van az őket érintő kérdésekbe.

   Törlés
 5. Már a ravon is kiszúrtam, nagyon különleges ez a takaró. :)

  És amit a fényképekről írsz, azzal maximálisan egyetértek. Valószínűleg sok gyerek tiltakozna, ha tudna. Kár, hogy a szülők erre nem gondolnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :-)

   Valamint arra sem gondolnak, hogy ha az a gyermek apró kora óta a pózolás-posztolás gyakorlatát látja, akkor az lesz neki természetes, vagyis megint csak megfosztják a sorsáról való szabad gondolkodástól és döntésektől. A "jaj, de cuki a babám!" képeken mosolygunk, a pucsítós tiniszelfikre meg mindenki húzza a száját, holott egyikből nő ki a másik. Hiába vannak a hangzatos plakátok az utcán ("Mit töltesz fel magadról a netre?") és hiába beszélgetnek addig erkölcstan órán a cyberbullyingról, ha közben a szülők se kontrollálják a saját viselkedésüket.

   Törlés
 6. Ez a takaro azert is nagyszeru, mert nem novi ki a szineket a gyerek, amikor vege a rozsaszin habosbabos korszaknak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez eddig eszembe se jutott, pedig milyen jó szempont!

   Törlés