A napevő sárkány végül kiköpte zsákmányát, úgyhogy idén is lesz virágos tavasz

Lassan kivirul az időjárás, és bár az igazi virágokra egy keveset még várni kell, a  jókedv meg az alkotókedv már kivirágzott errefelé. Amikor megláttam ezeket a karkötőket, nem bírtam ellenállni, vettem gyorsan többféle színű, sújtáshoz használatos zsinórt meg gyöngyöket, és kipróbáltam, tudok-e nagyon apró méretben is dolgozni. Hát tudni éppen tudok, az elkészült karkötővel - a hibáival együtt is - elégedett vagyok, és a legtöbb gondot nem is a zsinórok egyben tartása és összefogása okozta, hanem azoknak a fránya pici kapcsoknak és karikáknak a felszerelése a végzáró apparátusra - ám most még biztosabb vagyok abban, hogy aki rendszeresen és napi sok órában egy bizonyos, normál lépték alatt (vagy fölött) tevékenykedik, nagyon apró (vagy nagyon nagy) méretű anyagokkal dolgozik, annak előbb-utóbb sérül a valóságérzéke. Esetemben valószínűleg az előbbnél is előbb, én legalábbis biztosan hamar megkattannék, ha végleg erre a műfajra kellene váltanom. Tavaszi kirándulásnak viszont üdítő volt.
A hímzőfonalból horgolt rózsás fülbevalóból viszont örömmel vállalkoznék sorozatgyártásra is: az ingyenes minta egyszerű, könnyen követhető, és utolsó pillanatos ajándékként hamarabb elkészül, mint ahogy a hóvirágok kinyitják a szirmaikat reggelente.

8 megjegyzés:

 1. Hűűűű, nagyon jók lettek!!!
  A valóságérzék szerintem inkább nagyon utóbb :) Engem még vagy nem ért el, vagy nem tudok róla, vagy egyéb opció forog fenn :)
  Nagyon tetszik a karkötő! A fülbevalót pedig tuti elkészíteném, ha hordanék ilyen "nagyot" és csüngőset.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért is írtam, hogy napi sok órában. Egy ismerősöm mondta egyszer, hogy ő még normális órással nem találkozott, de nem is csoda, ki bírna ép ésszel egész nap mikroszkopikus méretben látni a világot - na, de ott tényleg napi 6-8-10 órákról van szó...

   Törlés
 2. helyes kis ékszerek.vidámaik, tavasziasak. nekem nagyon tetszenek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kaptam is már további "megrendeléseket" rózsaszín bimbókra, meg olyanra is, ahol a rózsabimbó fehér, a szirmok meg feketék - csak még nem kaptam hozzá fekete hímzőfonalat.

   Törlés
 3. sérül a valóságérzéke :-)
  úgy-úgy. egykori igen magas polcon ülő tisztviselő és egykori barát saját magán érzékelte a tünetet (ő ugye az átlagnál nagyobb léptékkel dolgozott) , hogy amióta a posztjához tartozó sofőr furikázza, fogalma sincs a mindennapi életről, az átlagemberekről, csak dönt róluk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan, ez a másik véglet, nekem hosszú ideje a kedvenc példám a nagy léptékben gondolkodó (?) oktatásirányítás, messze-messze az élő, hús-vér gyerekektől.

   Törlés
 4. Ez a karkötő igen szép, és ha nem tudnám, hogy a finommotorikám 2,5-es horgolótű alatti vastagságnál nem működik, azonnal neki is állnék. A miniatűröző kézműveseket távolról csodálom, az egy külön világ, külön szuperképesség. Gyerekkoromban amúgy gyűjtöttem tárgyakat más méretben, mint a normális. Volt hatalmas ceruzaformájú tolltartóm, ahol a radírgumi levehető volt meg más egyéb ilyen túl- és alulméretes tárgy, kiváló menekülés a realitásból, nagyon szerettem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a minikönyvekért rajongtam egy gyerekkoromban, de akkor nem került a kezembe egy se, aztán pár éve kaptam jó néhányat valakitől, és amikor rájöttem, hogy ezeket sajnos nem nagyon lehet erőlködés nélkül olvasni, erősen lelohadt a lelkesedésem....

   Törlés