Mint egy virág, oly egyszerű lett minden

Van az úgy, hogy a legegyszerűbb dolgok is óriási erőfeszítést kívánnak. Sajgó derékkal is kimenni a konyhába kakaót főzni a hazaérkezőknek. Megölelni, aki haragszik. Az ébren töltött éjszakai órák dacára sem ledőlni egy kicsit délután, hanem megvarrni egy elszakadt nadrágot. Válaszolni egy levélre. Kötni gyorsan egy meleg pulóvert, és felmérve a teljesítőképességünk határait, megelégedni egy egyszerű mintával.

Az egész pulcsi alig több, mint tíz deka, elképesztő
Ravelry

34 megjegyzés:

 1. nagyszerű lett,
  finom puha és szép a színe

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bevallom, amikor elkezdtem, még nem voltam oda a mintáért, kompromisszumos megoldás volt, de mire elkészült, nagyon megszerettem. :-)

   Törlés
 2. Gyönyörűszép ez a pulcsi (és legalább ugyanolyan csajos, mint a legutóbbi, ha nem még csajosabb!). Csodákat művelsz, akármilyen fáradtan is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokat segített, hogy a téli szünetben mindenki itthon volt, nagyszerű bébiszitterekre bízhattam a babát. :-)

   Törlés
 3. Hűűűűűűűűűűű!!! Le a kalappal előtted :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a fonal nagyon hálás, mindig látványos az eredmény. :-)

   Törlés
 4. Csodaszép lett a pulóver! :) Betáraztam ebből a fonalból, de valahogy nem tudtam elképzelni, hogyan is nézne ki egy pulóver belőle. Hát ilyen szép...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nézd csak, ez is ilyen fonalból készült, de még két szállal, mert annyira vékonynak és légiesnek tűnt elsőre: http://www.ravelry.com/projects/aarkus/precious-sweater
   Most már bele mertem vágni egy szállal is, így még "habosabb" a végeredmény.

   Törlés
  2. Kedves aarkus!
   nagyon tetszik, amit kötöttél. Én is megpróbáltam. Viszont a nyakánál elakadtam. A rövid sorok kialakításánál. Nem értem, miért kell elvágni a fonalat, illetve hogy miként folytatódik utána. Neked sikerült? Hol tudnék utána nézni szerinted?

   Törlés
  3. Katalin, kedves, írtam levelet.

   Törlés
 5. Ó, de szép, nem is tűnik olyan egyszerűnek az összkép, inkább rafináltnak, a fonal meg nagyon cicás puhaság lehet! (Egyszerűség ide vagy oda, hős vagy!) ((én még sose mertem ilyen habos fonallal dolgozni - ez nem igazán lehet visszabontani, ha elrontja az ember, ugye?)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, egy kicsit lehet bontani, ha mázlija van az embernek, de ahol megmakacsolja magát, ott inkább csak tépni... Pontosan ezért kellett ez a jó kis minta, könnyű megkötni, mégis jól mutat. Alulról felfelé készül, az ujjak külön, és a végén a lyukacsos minta kezdeténél fogjuk össze egy körbe a törzset meg az ujjakat.

   Törlés
 6. Pazar. Egyszerűen pazar.Emelem kalapom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, sejtettem, hogy neked bejön ez a lazac-narancs árnyalat! :-))

   Törlés
 7. Jaj, de gyönyörű! Szerintem ehhez a fonalhoz nem is illene ennél bonyolultabb minta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Utólag én is így gondolom. Van még piros meg zöld is belőle, azokhoz is egyszerű mintát fogok keresni.

   Törlés
 8. kalapemelés! a pulcsi miatt is, de inkább a határok odébb taszigálása miatt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen igaz, nem határátlépés ez, inkább kordontologatás. Találó! :-)

   Törlés
 9. Csodaszép a pulcsi!! Néha azért pihenjél is!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem ez a legjobb pihenés, de most bizony éppen nem kötök semmit: még a pihenéshez is kell némi erő, úgyhogy most két apja inkább alszom, amikor tehetem.

   Törlés
  2. Az is nagyon jól tud esni:-), főleg, ha a legkisebb is támogatja az ötletet:-)

   Törlés
 10. Mint mindig szép ez is. A pulcsi is, az írás is. Akármilyen egyszerű(nek tűnik), akármilyen rövid(nek tűnik).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pont befér az általad elindított "újévi pulcsi" mozgalomba, Anett! :-)

   Törlés
 11. elképesztő a tempód. is. sok egyéb mellett :-) az a 10 deka akkor is hihetetlen, ha látjuk, milyen elképesztően vékony a leány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt figyeltem meg, hogy a más tempója a blogokon mindig gyorsnak tűnik a sajátunkhoz képest - engem meg a te öt mamuszod nyűgözött le. Egészen pontosan 119 gramm, csodás ez a habkönnyű fonal!

   Törlés
 12. Egy régebbi pulóverről szeretnék kérdezni: A tökéletes paradoxon: feminista Barbie. Melyik színeket választotta a lány? Egy kis kocka alapján lehetetlen beazonosítani, pedig ez a piros és kék csodaszépek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kata, a piros hivatalos "neve" 6-os, a kék a 16-os, a rózsaszín meg a 13-as. De pont most írta valaki valamelyik blogon, hogy a Drops fonalaknál ahány festés, annyiféle lesz a szín, úgyhogy nem garantált, hogy most is pont így néznek ki ugyanezek a színek.

   Törlés
  2. Köszönöm!! Sajnos személyesen nem tudom megnézni. Van még egy együgyű kérdésem. Egy babatakaróra való mennyi fonalat vesz fel?

   Törlés
  3. Ezt a takarót kötöttem Cotton Merinóból: http://plfszosz.blogspot.hu/2014/09/gyermek-letere-eppugy-lehetetlen-volt.html
   Látod, hogy ez elég nagy, nem klasszikus babatakaró méret, hanem jóval nagyobb. Kilenc gombóc ment bele.

   Törlés
  4. Köszönöm! Nagyon szeretem ezt a takaródat! Valami ilyesmit szeretnék, de piros és kék színekkel. (Rózsaszínre sajnos nem lesz szükség.)

   Törlés
 13. Mint egy falat felhő, annyira finom és légies. Persze, ha léteznek ily csodás színű felhők :) Soha nem értettem, hogy mások miként tudnak ily kevés fonalból bármit kötni, nekem minden kb. kétszer annyit vesz fel :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nem venne, Judit. Ennek a fonalnak nincs súlya. :-)

   Törlés