Ha kocsiba ülhetett, arcát az ablakhoz szorította, hogy mindenki lássa, az ő lánya nem akárki, és az anyját is autóval viszi.

Nem én horgoltam, de büszkébb vagyok rá, hogy a nagylányom a tanársztrájk váratlanul jött szabadnapján kért egy gombolyag fonalat meg hozzáillő horgolótűt, és másnap az új szettjében ment iskolába, mint ha az az én tűm alól került volna ki.


18 megjegyzés:

 1. Azta!!! De ügyes, és de gyors, és de klassz lett! És milyen jó, hogy volt kitől megtanulnia, milyen élvezetes és értékes dolgokkal is eltöltheti az ember a szabadidőt! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az igazsághoz tartozik, hogy másnap még csak az egyik kéztyű volt készen, de ez nem zavarta abban, hogy felvegye. A következő napra meg teljes lett a szett. :-)

   Törlés
  2. ez nagyon klassz!:)))

   és azt is imádom, amikor anya lánya ilyen egyhúron-pendülős:)))

   Törlés
  3. Jó érzés látni, hogy folytat valamit, amit én kezdtem el a (szűk) családunkban.

   Törlés
 2. Nagyon klassz, nem is csoda, hogy "büszkülsz" :-) A színválasztás is szuper, igazán tavaszias - és ma azt hiszem, megint jól is jön az áprilisi télben.
  (Elvileg én is tudtam kötni meg horgolni már kora-tizenéves koromban, de az első hordható darabokra még egy évtizedet várni kellett. Ti profibbak vagytok sokkal! )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is kiskamaszként tanultam meg a sima kötést, de nálam még ahhoz is húsz évnek (!) kellett eltelnie, hogy a fordított szemeket képes legyek lekötni...

   Törlés
  2. (Én csak huszonsok évesen tanultam meg kötni, de aztán évente, mert évente és maradéktalanul elfelejtettem az egészet... A kezdést meg csak 35 fölött voltam képes :-D - a youtube az ilyen csekélyértelmű kézimunkázók Nagy Megmentője! :-) )

   Törlés
  3. Ez is úgy van, asszem, mint a korcsolyázás: kicsi korban természetes, hogy képes vagy rá, felnőttként meg kell szenvedni érte. :-)

   Törlés
 3. Igazán klassz, nagylányos szettet készített a nagylányod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azon gondolkodtam, hogy ha tőlem lenyúlódik időnként egy-egy ruhadarabom, akkor ér-e nekem is lenyúlnom ezt néha tőle.

   Törlés
 4. az ízlés nem esik messze a fájától - gyönyörű

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a klassz képet de jól meg tudná rajzolni a Grafikusod, Rita! Egy szép, lombdús fa, körülötte a lepotyogott, friss ízlések! :-))

   Törlés
 5. Nekem is az alma meg a fája jutott eszembe :) . Így kezdődik, aztán szenvedély lesz - és jó ezt időben elkezdeni. Sok a szép fonal, legyen ideje sok szépet horgolni (kötni is, ha eljön az ideje)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A "legyen ideje" a legfőbb vágyam nekem is. Sajnos ez a mai iskolásoknál nem magától értetődő, pedig ők aztán igazán sokféle, értelmes és szép dolgot tudnának kezdeni a szabad idejükkel, ha nem lennének úgy túlterhelve.

   Törlés
 6. Még szerencse, hogy vannak otthon biztos tartalékok :-) Nagyon szép a lány még így is, hogy eltakarta az arcát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Régebben sosem értettem, hogy lehet az, hogy valakinél fonalkészlet van elfekvőben (olyan Hakapeszi-féle fonalfelhasználó az ember kezdőként, megveszi, megeszi), de mostanra csak összegyűlt itt is egy szép alap, amihez lehet nyúlni. :-)

   Törlés
 7. Jogosan vagy büszke. Én is az lennék :-)

  VálaszTörlés