Ezt a bájos arcot összehasonlítottam a magamról készített rajzzal

- Nekem is barna szemem van! - állapította meg a villamoson a helyes, göndör szőke fürtös, ovis korú kisfiú, miután hosszasan szemlélte az ölemben ücsörgő babát, aki ugyebár lány, egyenes szálú haja barna, és messze van még az ovitól, mégis, a kisfiú a sok szembeszökő különbség mellett talált egy közös vonást is, mert a gyerekek a felnőtteknél sokkal inkább hajlanak rá, hogy ne a különbségeket lássák egymásban, hanem a hasonlóságokat. Ennek aztán annyira megörült, hogy továbbiakat kezdett keresni, míg végül feltűnt neki a pici szájban a két aprócska alsó fog. - Nekem is két fogam van! - vágta ki, majd a kérdő pillantásomat látva helyesbített: - Nekem is van két fogam is.
Néhány nappal később egy pikniken odajött hozzánk egy kislány, és meglátva a baba horgolt ruháját, egyetlen mondatra egyszerűsítette a köszönés, bemutatkozás és udvarias társasági csevegés bonyolult formuláit: - Nekem is van fehér ruhám otthon.
A sokfogú kisfiú és a fehér ruhát is birtokló kislány példáját követve egy ideje azzal játszom, hogy közös vonásokat keresek mindenkivel, akivel találkozom a boltban, az utcán, a szülői értekezleten vagy a kormányablak irodájában. Nem mindig könnyű játék, de nagyon jó hatással van az empátiára.

Ravelry

18 megjegyzés:

 1. Gyönyörü ruhacska es nagyon jo gondolat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, sajnos nem sikerült jól fotóznom, ezért kicsit ki kellett emelni a kontrasztokat utólag. Az eredeti minta is nagyon szép!

   Törlés
 2. Mindig elámulok (amolyan igazán jó módon) a történeteidtől... meg a munkáidtól is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anett, ezzel én sem vagyok másként, ha nálad járok!

   Törlés
 3. Pl. a legtöbb mindenkinek két füle van, és közte van a feje :-D
  Édes ez a kisruha, és biztos, hogy nagyon csinos benne a minilány!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még gondolkodom, hogy ez így ér-e... :-)) Minilányos fotót is próbálok majd, de mostanában a minilány általában gyorsabb, mint az exponálógombom.

   Törlés
 4. Nagyon szeretem olvasni az írásaidat...
  A kis ruhácska meseszép, felnőtt méretben biztosan hordanám :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huhh, szinte rémisztő gondolat lábszárközépig érő ruhát horgolni felnőtt méretben....! :-D

   Törlés
 5. Ez egy igen kedves mozgalom is lehetne akár.

  Szép munka ez is!

  VálaszTörlés
 6. ezt nekem is gyakorolnom kellene, hátha növekedne bennem a másokkal szemben egyre inkább apadni látszó ingerültségem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, a régi blogon én nagyon szerettem azokat a posztokat, amikor valamin felkaptad a vizet, de azért csak óvatosan az ingerültséggel ebben a melegben...! :-)

   Törlés
 7. Ó ezek a kislányruhák... de jó lehet egy saját kislánynak ilyesmit kötögetni, horgolgatni! :-) (és egyáltalán, a lányokank annyi mindent lehet, az ékszerektől a hajbavalókon át a cuki ruhácskákig) De ezt hiszem, ezt már elsóhajtoztam itt :-D
  Ez is nagyon csinos darab lett, de a tulajdonosával együtt lehet csak igazán gyönyörű! Az meg külön tetszik, hogy ilyen visszafogott a hab-bab. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mázlista vagyok. :-) Próbálok majd manökenes képet is, úgyis van más is, amit mutathatnék, de ebben a melegben nem szívesen öltöztetem.

   Törlés
 8. Mind a ruha, mind embertársaidhoz való hozzáállásod irígylésreméltó :-)
  Zelnice

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán az lehetne, ha nem kampány jellegű volna, hanem állandó jellemvonás! :-)

   Törlés