Szót fogadtam Mártának, és nem bántam meg

Szeretem ezt a könyvet, mert nem csak a zoknikötés alapjait tanítja meg, de azt is megértettem belőle, hogyan alakíthatom az egyes darabokat különböző lábméretekre és az olyan deviáns lábformákra, mint amilyen a lábmodelleken kívül mindenkinek van.


A zoknik küllemével nagyon elégedett vagyok, de a fonal tapintása nem igazán tetszik: a sok tiszta gyapjú meg pamutfonal után nekem az a 25 százalék polyamid még akkor is sok volt, ha tudom, hogy a tiszta gyapjú fonalból készült zokni kevésbé strapabíró.


Minta: Ahama könyve nyomán
Fonal: Drops Fabel

7 megjegyzés:

  1. Nekem is meglett tegnap. Még nem próbáltam. Na, mjd megyek utánatok... :)

    VálaszTörlés
  2. most már nagyon irigy vagyok, kiáltotta a zokninélküli nő. és toppantott is!

    (de ügyes vagy, én ezt afféle számomra kivitelezhetetlen projektnek tartom. de még nincs a kezemben a könyv, ez igaz)

    VálaszTörlés
  3. Márta, köszönöm, és milyen jó melegek!

    Gabi: az (is) a jó a zoknikötésben, hogy a kis rövidke tűk miatt gyorsan felkapható-letehető munka, nem úgy, mint egy többszáz szemből álló kendősor.

    A Zokninélküli Nőnek ugyebár toppantás közben egy gyönyörű Laminária (vagy hasonló) fedi a fázós vállait? Mert akkor nem ér ám!

    VálaszTörlés
  4. nincs neki, ill. van egy első projektes lamináriája, hát az olyan, hogy Szibériába nyugodtan, az már igaz,mert már a súly cipelésétől kimelegedne. a válla.
    mert a lába szegénynek! zoknit az árva sehol sem tud venni..... (kötni)

    VálaszTörlés
  5. Tud. Próbálja meg. Lehetőleg bambusz tűkkel, azok nem csúszkálnak. Fémmel nekem nem ment, teflonossal se.

    VálaszTörlés
  6. A zoknikötésben az a nehéz nekem, hogy az egyik sose lesz pont akkora, mint a másik. Szerencsére az egyik lábam fél számmal kisebb, ami minden más esetben megkeseríti az életet, ehhez viszont merőben praktikus.

    VálaszTörlés