Minou párnája

- Még egy kávé?!
- No igen, kicsit hosszúra nyúlt a tegnap éjszaka. Hajnali fél kettőkor készültem el a lányom barátnőjének szülinapi ajándékával.
- Te egy hős anya vagy.
- Dehogy. Csak már tudom, hogy milyen gyorsan felnőnek.
- Hát igen. És úgyse marad más belőlünk, mint az emlékek, amiket hagyunk magunk után. Jól teszed, hogy ilyen szép emlékeket gyártasz magadról a gyerekeidnek. És, mit készítettél?
- Párnahuzatot, ugyanolyat, mint amilyen a gyerekeimnek is van, de türkiz színben, mert az a barátnő kedvence. Ráadásul jól illik a könyvhöz is, amit választottunk neki... Na jó, bevallom, ez puszta véletlen.

Barka Bóbita fonalból, 3-as tűvel,
a felhasznált fonal súlyát nem tudtam megmérni, mert gyorsan be kellett csomagolni.

A legelső még akkor készült, amikor nem volt Barka, rózsaszín árnyalatú Catania fonalakból;
a fiamé két évre rá, a néhai Kabala kékes színeiből. Nagyon jól bírják a napi gyűrődést. A minta Lucy blogján.

20 megjegyzés:

  1. Tényleg egy hős vagy és nagyon kitartó, éjjel horgolni! Én képtelen lennék rá. Gyönyörű lett a végeredmény, és olyan klassz, hogy egy kislány(?) értékeli a kézimunkát ajándékként :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a megajándékozott valóban különleges kis-nagylány, aki nemcsak az ajándékot, de a belerakott munkát és szeretetet is értékeli. :-))

      Törlés
  2. Gyönyörű! Mostanában nagyon vonz a nagyinégyzet. Ez is párnád is arra vezet, hogy megtanuljam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak biztatni tudlak, Annamari, egyszerű és sokoldalú, nagyon szeretem én is.

      Törlés
    2. Csodálatos lett, a színek is gyönyörűek! Tényleg elképesztő, hogy milyen sok-sok órányi munkát áldozol egy-egy tanítónéni vagy barát ajándékára! (Én azt a maroknyi angrybird-öt is öt órán át horgoltam, ez biztos sokkal több volt...) Tényleg csodálom ezt benned, hogy ilyen nagylelkűen és számolatlanul ajándékozod az idődet!

      Törlés
    3. Valójában önző és hiú vagyok. Nekem ugyanis még nagyobb öröm látni az örömüket és az ámulatot, mint amit maga az ajándék jelenthet. :-)

      Törlés
    4. Akkor hát ez a fajta önzés és hiúság voltaképpen erény! :-)

      Törlés
  3. na, Eszter. az van, hogy itt áll nálam egy majdnem teljesen kész előlap egy párnához, szürke-fehér-rózsaszín Catania. én aztán nem tudom, hogy kell szépen, ízlésesen összehorgolni a négyzeteket, meg lusta is vagyok, ezért egy nagy négyzet az egész. és akkor most hogyan kell tovább? tegyük fel, hoyg befejezem az elejét,legyen ilyen a hátulja is? és hogyan dolgozom össze? meg hoygan záródik? ezen a gyönyörű türkizen mintha gombos lenne a megoldás, nem?

    elképesztően gyönyörű mind, én annyira irigy vagyok, hoyg nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Én mindent Lucy blogjáról lestem el, ott van jó tutorial összehorgolásról is, sőt olyan is, ahol menet közben horgolja össze a négyzeteket, ami időtakarékos megoldás. Az elejét és a hátát én simán összehorgoltam, a gombok is a lehető legegyszerűbben, a granny lyukaiba gombolódnak.
      Ha nem akarsz horgolt hátlapot, akkor meleg szívvel ajánlom a pulcsis megoldást, egyszerű, nagyszerű, ráadásul te tudsz varrni: http://attic24.typepad.com/weblog/crochet-wooly-jumper-cushion-.html

      Törlés
  4. úgy alap esetben nem vagyok oda a granny-ért és a hullámhorgolt dolgokért, de ez remekre sikeredett...tán a színek miatt...meg, hogy a szíved is benne van

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azért különösen kedves ez a két minta, mert a rózsaszín párna volt életem első "komoly" darabja, amit egyedül, a netről frissen szerzett tudományommal készítettem el.

      Törlés
  5. Mesés!!! Horgolt Patchwork...hmmm, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Én is csak ezt tudom mondani: nagyon szép emlékeket hagysz a gyerekeidnek!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett a színek mesések így együtt. Lassan én is rászánom magam a nappali párnáinak felújítására azt hiszem:)

    VálaszTörlés
  8. Húú az a szép kék hullámos nagyon tetszik !Egy ilyen párna sokat dob egy egyszerű kanapén .A két különböző , de mégis hasonló oldal jó ötlet .:)

    VálaszTörlés
  9. Ezek is gyönyörűek. De jó lehet egy ilyen párnán pihenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Viru! Bevallom, néha lenyúlom a gyerekekét. :-)

      Törlés