További hősökről

A hétvégén volt szerencsém kotlóstyúknak lenni tizennégy négy és hét év közötti leánygyermek mellett. A feladatom tulajdonképpen egyszerűnek tűnt, rá kellett vennem őket, hogy a) maradjanak csöndben és mellettem, b) adott időszakban egyenek, igyanak, pisiljenek, majd c) rendezett fellépőruhában vonuljanak a színpadra, azután d) műsoruk végeztével némán és gyorsan vonuljanak ki a színházteremből az öltözőbe, ahol e) várják meg szépen az anyukájukat.
Mondanom sem kell, nem maradtak se csöndben, se mellettem, nem akartak pisilni vagy a fellépés előtt három másodperccel kellett pisilniük, a kivonulás se néma nem volt, se gyors, sőt volt, akit úgy kellett elfognom, mert meglógott és ott akart maradni megnézni a nagyobb csoportokat is, és az öltözőben tizennégyen huszonhatféle sírós hangon kérdezték, hogy hol a ruhájuk, mikor jön már a mamájuk, és hová lett a süti, amit ott hagytak a széken.
Ilyenkor, év vége felé nemcsak a gyerekek fáradtak nagyon, hanem a pedagógusaik is, akik év közben nap mint nap az enyémhez hasonló élményekben fürödhetnek. Bámulom a jó pedagógusok töretlen szeretetét, amivel a gyerekek felé fordulnak, a kiapadhatatlan empátiájukat és a türelmüket, és mostanában egyre többször bámulom azt is, hogy lehetetlen körülmények között, ostoba rendeletektől korlátozva is végzik a dolgukat.
A füzet a kisfiam tanítónénijének készült, aki szerencsére jó pedagógus és nagyszerű ember. Nina finoman márványozott vásznára hímeztem a szépséges fonalaival, és a Kreatív Homokozó gárdája segített, hogy végül profi füzetborítóvá alakuljon. Nagy sikere volt, de a melléje adott, a fiam által festett, lakkozott, díszített fa tolltartónak még nagyobb.

A hímzett minta Lengyel Györgyi könyvéből származik


17 megjegyzés:

  1. Meseszép lett!! Gyakrabban kéne hímezned :)
    Gyönyörű a tolltartó is, és micsoda kincs, hogy ilyen tanára van a fiadnak! :)
    Képet "vihetem"? :)

    VálaszTörlés
  2. Az elején jókat kuncogtam, a közepén bólogattam és egy kicsit irigykedve sóhajtoztam, a végén pedig leesett az állam.
    (Ja, és a végén megint bólogattam, nekem is meg van ez a könyv, egyszer kötöttem belőle)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm a kedves mgjegyzéseket, lányok!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Bár a megajándékozottnak a lila és a zöld a két kedvenc színe, azóta rájöttem, hogy ezt a mintát szeretném fehérrel is kivarrni egyszer, nagyon szép lehet úgy is.

    VálaszTörlés
  5. Szívmelengetően szépek! Látszik rajtuk a szeretet...

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű mindkettő !Ilyenkor mindig kedvet kapok a keresztszemezéshez .

    VálaszTörlés
  7. Igen, a hímzés nálam is non plus ultra, mégis ritkán jutok hozzá, nekem nagy világosságra van szükségem, télen nem tudok hímezni egyáltalán. És mert így nem is vagyok benne gyakorlott, ritkábban szánom rá magam.
    Köszönöm, lányok.

    VálaszTörlés