Véghajrá, avagy minden iskolás egy hős

Ránéztem ma reggel a gyerekeimre, és - bár úgy döntöttünk, hogy a rebarbarás eperlekvárt, amit egyik reggel hirtelen felindulásból főztem néhány maréknyi eperből meg pár szál rebarbarából, így nem is lett több egyetlen üvegnél, és bár a lábas falán megtapadt, kizárólag ujjbeggyel kinyerhető kevéske ízelítő folytatásra buzdított, de folytatása azóta se lett, ezért tehát úgy döntöttünk, hogy azt az egy jól sikerült üveget majd valamikor karácsony környékén esszük meg - szóval ránéztem a fáradtságtól jobbra-balra dülöngélő gyerekekre, és úgy éreztem, hogy most van itt az a pillanat, amikor meg kell bontani a lekvárt, hogy az iskolaév végéig még plusz erőt adjon a reggelekhez.

A kép azért született, mert túl sok volt már a kék itt az oldalsávomban

8 megjegyzés:

  1. Rám is nézhetnél :) kemény szénhidráthiánnyal küzdök. Igaz, a fogyásom érdekében, de az ilyenektől elgyengülök és összecsuklik a térdem és nyelek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen esetben én pár szem epret szoktam enni: egészséges gyümölcscukor, és éééédes!!!

      Törlés
  2. Szia, régebb óta olvaslak, de még nem szóltam hozzá eddig.
    Teljesen megértem hogy "feláldoztad " a lekvárt.. :)Az én gyerekeim is annyira fáradtak, hogy reggel is összetörve ébrednek. Ma én is palacsintát terveztem Nekik egy kis erősítőként :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Patrícia, köszönöm, hogy írtál!
      És ez még csak a felkelés, nap közben meg ott a matekdoga, nyelvtan felmérő, edzés... És idén gyakorlatilag még nem voltak tavaszi gyümölcsök, pedig egy-egy marék cseresznye is sokat tud segíteni. Kitartást nektek is! :-)

      Törlés
  3. Szia, mi letudtuk az iskolaévet, holnap táborba indulnak a csajok. Már nem tudom ki várta jobban az év végét ők vagy mi. Teljes végkimerülés volt mindkettőnél az utolsó héten és doga felelés hátán. De vége. Kitartás nektek is. A lekvár üvegbe töltött anyai szeretet, a legjobb csodaszer.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére mi is túl vagyunk a nehezén, a héten már csak egy-két kósza dolgozat, és végre süt a nap is.

      Törlés
  4. Sosem ettem még rebarbarát, azt sem tudom, hogy hogyan kell feldolgozni... :)
    Klassz, hogy csak így összedobsz egy lekvárt belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg tök egyszerű: az epret lecsumáztam, a rebarbarát meghámoztam és feldaraboltam, a gyümölcs súlyának felével megegyező cukorral tíz perc (nem túlzás, hanem pontosan tíz perc volt!) alatt összerottyantottam, és üvegbe vele.

      Törlés