Az új tudás létrehozásának bátorítása

A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy az évek múlásával egyre inkább félve adjuk a fejünket olyasvalamire, amit még soha nem csináltunk. A keresztszemes hímzés szigorú, de kiszámítható geometriájához képest a lapos- és láncöltések fajtáinak sokasága hihetetlenül izgalmas, a variációk száma tényleg végtelen, de ebbe a szabadságba nem könnyű fejest ugrani. Találtam viszont egy nagyszerű oldalt, ahol rengeteg okos tanács, tipp és videó segít a tanulásban.


8 megjegyzés:

  1. Ez a virág nagyon szép!! A többi is persze :); az jut eszembe, amit Áron mondott: "Bebököd a tűt, kihúzod" - ugyanaz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom, kicsit olyan a különbség, mint vezetni egy fegyelmezett, útjelzőkkel és fekvőrendőrökkel teli német kisvárosban, meg vezetni egy szép, nagy, többsávos római körforgalomban... Néhány miliméterrel odébb bököm be, és szép harmónia helyett kész a csálé komikum. Na, de újat tanulni pont azért jó, mert van hová fejlődni, nem igaz? Hatalmas távlatok vannak olyankor még az ember előtt, és ez is egyfajta szabadság. :-)))

      Törlés
  2. Várj, ezt most úgy érted, hogy elkezdtél valami újat tanulni és máris ennyire profin hímzel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább úgy mondanám, hogy elkezdtem és nagy buzgalommal gyakorlom, és meglehetősen ügyesen fotózom a vállalható részeket. :-)

      Törlés
  3. Nézegettem egyik nap ezt az oldalt, amit ajánlottál: tényleg nagyon izgalmas, inspiráló, finom dolgokat találtam ott! és bevallom, olyan csacsi vagyok, hogy azt hittem, a képrészletek is onnan valók, de most a kommentekből leesett a tantusz, hogy ezt te hímezted :-) Nagyon izgalmas szabad az a virág, és remélem, hogy majd egészben is megmutatod, hogy mit készítesz így!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsi: ajándék lesz valakinek, de átadás után majd mutatom. :-)

      Törlés
  4. Ez valóban fantasztikusan izgalmas világ ! Köszi ! :)

    VálaszTörlés