YOLO

Vajon hogyan tegyek én eleget a horatiusi parancsnak (carpe diem), avagy hogyan azonosuljak Jézus tanításával (ne aggódjatok a holnapért!), avagy hogyan sajátítsam el a buddhista meditáció gyakorlatát (erőfeszítés nélkül időzni abban, ami van), avagy hogyan feleljek meg a modern pszichológiai irányzatok ajánlásainak (éld meg a pillanatot!) - egyszóval ezt az olyan sok korban és olyan sokféleképpen kimondott hasznos élettanítást mégis hogyan alkalmazzam a saját életemben, ha azt tapasztalom, hogy július második felében (másképpen: a nyár kellős közepén) bemegyek egy üzletközpontba, hogy fürdőruhát vásároljak, ám az üzletekben már csak a hiányos (bár leárazott) maradék pironkodik, mert a jelen pillanatra koncentráló tudatos bikiniket sajnos kiszorították a jövő miatt stresszelő őszi hosszúnadrágok és kardigánok?!



6 megjegyzés:

  1. mekkora jó szöveg :)))tetszik, és nagyon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, csak nyúlfarknyi - de köszönöm, és nagyon! :-))

      Törlés
  2. Node mégis nem csodálatos ez így? Ott állsz a hiányos készlet előtt, és hálás szívvel gondolsz azokra,akiknek már van bikinije, és azokra a hihetetlen ésszel és tehetséggel megáldott marketingesekre, akik a kardigánjaikkal stresszelnek 40 fokban, mert így megkíméltek attól, hogy tipródj a bőség zavarában, és órákat kelljen ott topogni....:) :)

    Egyébként viccet félre téve, soha nem értettem ezt az évszak csúszást a boltokban...júliusban nem, nem akarok kardigánt. Röppenő könnyed tarka ruhákat és fűszoknyát akarok kókusz melltartóval. Télen pedig hívogató pihe-puha meleg pulcsit, nem cuki agyon strasszozott szandált. Egyébként úgy határoztam évekkel ezelőtt, hogy igenis méltányolni fogom ezt a borult rendet, és mindent fél/töredék áron veszek, szezon után:) Vagy szezon előtt, kinek honnan szimpatikusabb a megközelítés. Azóta nem háborog kis lelkem látván a szezonnak nem megfelelő kínálatot, hogy jó lenne ha élne az ésszel az ember,hamár a bőkezű Isten megadta azt...

    U.i: 2 hete vettem bikinit a naaagy kínai piacon:) De volt hogy már októbert írtunk,amikor vettem,mert pont az maradt,ami nekem tetszik:) Óh, és az idei bikini vadászat nagy lelket melengető ténye az volt, hogy végre felismerték, a konfekció méret nem jó ám mindenkinek, 500 Ft felárral, lehet cserélni alsót-felsőt egy szám eltéréssel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez a méretizé a másik, hogy ami fönt éppen hogy 38-as, az lent lehet 42-es (vagy fordítva). De ha már a részletekbe megyünk, az is zavar, hogy optikai tuning (dögmeleg szivacsbetét) nélküli bikinifelsőt szinte már nem is kapni, sem tök egyszerű, egyszínű verziókat. Olyan normálisat.

      Törlés
  3. Ó, te szegény, én is mindig kiborulok ezen... Mivel a nyarat a Balatonon töltöm, én jó ideig minden nyár - bocs, tavasz... - elején készülődésképpen nyári ruhák helyett vettem 1 új tankinit (bikinit fel nem vennék....), és kiakasztott, hogy áprilisban már alig volt méretválaszték a deca-ban. Júliusban miért is árulnának már fürdőruhát?!.... Ugyanez volt a helyzet a gyerekszandállal, csakis március-áprilisban árulják, amit ha megveszel, kinő szezonra, ha meg nagyobbat veszel erre számítva, akkor abban az évben úgy dönt a büdös kölyök, h nem növeszti a lábát, szóval esélytelen vagy mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, amikor decemberben szakadt szét a fiam benti szandálja, bizony nem volt könnyű újat vadászni! A tankinikkel én már nem is találkoztam, na, majd jövőre talán. Ha időben ébredek.

      Törlés