Feltűnt nekem, milyen pillantást váltottak közvetlenül belépésük után

Ha valaki élete első ottalvós táborába megy egy egész hétre (tegyük hozzá, nem egészen önként, mert ez egy erősen ajánlott gólyatáborféle, ami utólag minden bizonnyal tök jó lesz, sőt, kiiirály, vagy esetleg egyenesen zseniáliss!,  előzetesen viszont zűrös, félelmetes és mi lesz velem ott egyedül, s bár a részvétel jövőbeli szociális megtérülését rögtön beláttuk, az előzetes félelmeket azért ez a jövőbeli hasznosság csak részben enyhítette), annak kell valami otthoni meleg. Jó esetben (hiszen mégiscsak nyár van, sőt kánikula) inkább csak látványában meleg ez az otthoni dolog, de viselés közben nem annyira, ellenben feltétlenül puha és kényelmes. Legyen ugyanakkor kedves és szerény darab, olyan, ami nem vall hivalkodásra, ám legyen menő is és vonzó, mert az egy gólyatáborban azért fontos; és - már ha ennyi sok elvárás között még elfér egy olyan is, ami a ruhatárat kezelő személyzet számára fontos - legyen strapabíró, például jól mosható.
A tesztidőszak elkezdődött, bízom a jövő heti pozitív visszajelzésben.

Részletek: Ravelry


19 megjegyzés:

  1. Nahát, ez igazán különleges darab - különleges alkalomra :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik! Úgy is mondhatnám, kiiiirály...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nevezem időzítésnek - éppen most jövök tőled! :-) Remélem én is, hogy betölti a királyságos funkcióját. :-)

      Törlés
    2. Főként annak tükrében nagy teljesítmény ez, hogy mostanában alig olvasok blogokat...:)

      Törlés
    3. Hasonlóképpen én is: szakaszosan és ritkásan. A fontosakat tömbösítve néha.

      Törlés
  3. Ó, Istenem, ez mesés:) Az ujja...hahh..itt sóhajtozom: ó, de jó is lenne, ha tudnék ilyet....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A horgolásaidat nézve azt gondolom, hogy rövid idő alatt eljuthatnál a kötésben is idáig! :-)

      Törlés
  4. ezt a pulcsit már én is kinéztem magamnak! ennek csodálatosak a színei! mostanában mindig kék-barnában és kékes-zöldben gondolkodom. még befejezem azt a két tonna zöldet, zöldeskéket, szürkét és barnát, amit elkezdtem, aztán új életet kezdek egy halom kacér piros fonallal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, nekem is ilyen szín-korszakaim vannak, ha fonalról van szó. A minta klassz, jól követhető, bár én az ujja fogyasztással szenvedtem nagyon, mert még sose csináltam ilyen csipkés ujjat - de ez nem a minta hibája. ;-)

      Törlés
  5. gyönyörűen és gyönyörűeket kötsz, Eszter, ráadásul számomra roppant bonyolultakat is, s mindehhez vegyük még hozzá, hogy elképesztően gyorsan is. mit is mondhatnék még, mondd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zavarba hozol - én a te kendőidet néztem hasonló csodálattal mindig. :-)

      Törlés
  6. Ez a pulcsi tényleg gyönyörű, az a csipke nagyon ütös! Nekem sohasem jutott volna eszembe ezt a két színt (piros és lazacszín?) párosítani, pedig mennyire bátor és nőies és izgalmas így, mint valami egzotikus virág! Ráadásul ez a csipkés ujj annyira tökéletesen áll a karcsú balerina-karokon - remek választás volt ez a minta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsi! Érdekes, hogy a színválasztást említed: a Knittyblog válogatásában is ezt emelték ki: http://knittyblog.com/2014/08/wip-spotting-from-the-first-fall-issue/
      A piros vagy narancs alapot Anna kérte, a lazacszín meg annyira adta magát a Gombolydában a választáskor, nem is kellett töprengeni, pedig máskor nehezen szoktam dönteni. :-)

      Törlés
    2. Hát nem is csodálom, hogy mások is felfigyeltek erre a szép munkára, tényleg vonzza a tekintetet!

      Törlés
  7. nagyon szép és dögös, egyben rafinált. felveszünk a listára egy ilyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsian várom, milyen színeket választotok!

      Törlés