Ha szép idő volt, az út könnyű és a hold fényes, az igazi, jó gyaloglást választották a kétes pihenők kockázata helyett

A Grafikus, aki persze zsenge korára való tekintettel még nem grafikus, nagyjából akkor lehet az, ha majd kétszer ennyi idős lesz, de mert négyéves kora óta töretlen elszánással állítja, hogy ő rajzolással fog pénzt keresni  (igaz, időközben annyit finomodott az elképzelés, hogy a dínókat rajzoló tudós-grafikusból mostanra történész vagy grafikus lett), tehát szívesen emlegetjük őt ezen a becenéven - szóval a Grafikus egy új párnát kért névnapjára. Horgoltat, természetesen. Vörös színekben, ha lehetséges. Elővettem hát a pamutfonalas zsákomat, és rögtön láttam, hogy egy szabályos mintákból álló vörös-variációra ebből bizony nem futja, mert hiába van még a tűzpirosból egy egész gombóc, ha a sötétbordóból csak tíz méter maradt; és azt is láttam, hogy az évek során rengeteg pamut maradék gyűlt össze, amivel kezdeni kellene valamit. Vettem a bátorságot tehát, és felülbíráltam a Grafikus kérését: úgy döntöttem, hogy nem párna lesz, hanem egy maradékfaló takaró, a stílusa a leendő tulajdonos színek és minták  iránti fogékonyságát hangsúlyozó boho, a technika pedig a nagy szabadságot adó as-you-go, ami módot ad rá, hogy kedvünknek és pillanatnyi hangulatainknak megfelelően válasszuk meg a haladás irányát és módját - szabad fordításban ahogy esik, úgy puffan. Nem is fogtam mellé, a takaró azóta a gazdája állandó kísérője lett, olvasáskor alábújik, tévézéskor beleburkolózik, rajzoláskor csak úgy a vállára teríti, mint egy dél-amerikai lámapásztor a poncsóját. Elégedett tehát, egyetlen apróság miatt van csupán, mint állítja, hiányérzete. Szeretne egy ugyanilyen, színes-mintás párnát is...

Ravelry
A színek sajnos nem olyan finomak, mint a valóságban,
de a valótlanul lefotózott valóság visszavalóságosítására alkalmas
képbizgető programmal ellátott gépünk még mindig tropa.
Új és érdekes mintákat a Pinteresten keresgéltem, de hasznos segítségem volt Ana Contreras és Julie Harrison leírása is.

39 megjegyzés:

  1. Eszméletlen :-D Egy hónap alatt egy egész takaró, meg még egy pár ez-az? :-D A Grafikus indulhat piknikezni meg fesztiválozni, tuti, hogy mindenhol neki lesz a legjobb takarója, de engem nagyon messziről kerüljön el, mert esetleg elveszem tőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez addiktív öröm volt, letehetetlen, abbahagyhatatlan, éjjel kettőig horgolós - magam is meglepődtem, amikor már kész is lett. :-)

      Törlés
  2. fantasztikusan tetszik ez a takaró, mennyei

    VálaszTörlés
  3. Hű de vidám, hű de vidám :) Annámnak NEM mutatom meg a képeket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig épp mondani akartam, hogy gyertek, nézzétek meg élőben, úgyis Milán is jól megnőtt, mióta láttad... :-))

      Törlés
    2. Vigyázz, mert szavadon foglak :) És persze nem bírtam ki, és Anna látta a takarót, és Anna szeretne egy ilyesmi takarót... Szerintem nyáron én is nekigyürkőzöm, és horgolok egy gigatakarót. Nem pont ilyet, hanem egy pont olyat, ami Annának való :)

      Törlés
    3. Mondjuk gigának ez se giga, az egyszemélyes ikea méretnél kicsit kisebb.

      Törlés
  4. Óóóóóóóóóaaaaaaaaaaaztamindenit! Elképesztő, fantasztikusan szép, és hihetetlen, hogy mi mindenre van erőd, energiád, komolyan, csodálom ezt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez volt az a darab, ami miatt hajlamos voltam minden mást (fontosabbat, sürgősebbet) elhanyagolni, s ezt előre venni a sorban kígyózó egyéb teendők elé. :-)

      Törlés
  5. És mennyire illik hozzá a horgoláshoz hasonlóan letehetetlen és csodásan megszőtt Rév Fülöp!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megismerted! Sajnos azóta "elfogyott" a könyv, de már szóltunk a szerzőnek, hogy siessen a következővel. :-))

      Törlés
  6. Nos, én is akarnék hozzá egy párnát:) Meg még egy takarót, ha ez mosásban lenne épp... Nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a mázli, hogy maradt még a maradékból, amit persze, hogy örömmel használok el, szóval lesz párna is. Érkezett viszont egy felkérés közben a lánytestvértől is egy takaróra - na ahhoz már nem lesz maradék, venni kell majd színeket, szóval elkezdődik az újabb maradékfelhalmozási időszak....

      Törlés
  7. Csodaszép! :) Ilyenkor annyira csodálom a kitartást. Bár ilyen szép színes és változatos mintáknál biztos könnyebb, mint az "egyszerűbb", monotonitás. Ó igen, az a párna kívánkozik mellé... vagy kettő. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod: egy sima hullámos mintás párnát szerintem nagyobb lelkierő kell, hogy meghorgoljon az ember, mint egy ilyen intuitív darabot. :-)

      Törlés
  8. Gyönyörű, csodaszép! Nyomban el is irigyeltem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik, köszönöm! Varrósban is láttam már ilyet - attól meg nem félek, hogy nincs nálad egy zsáknyi maradék izgalmas, színes anyag. :-)

      Törlés
  9. Válaszok
    1. De jó hallani a "hangodat" végre! :-)

      Törlés
    2. Kedves vagy :)) Zupertitkos stólákon dolgozom...

      Törlés
    3. Kedves vagy :)) Zupertitkos stólákon dolgozom...

      Törlés
  10. A szertelen boldogságot juttatja eszembe ez a takaró :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen szép, megtisztelő gondolat, köszönöm! :-)

      Törlés
    2. Közben nézegettem a grafikákat. Hány éves is Ő? Olyan érettek a rajzok.

      Törlés
    3. Elnézve a grafikákat azt látom, hogy komoly tudás van a fejében. Komoly és komor témákat dolgoz fel, komoly mondanivalóval. Sokkal idősebbnek gondoltam volna. Nagyon érett a vizuális megjelenítése. Innen messzirő, ismeretlenül csodálom őt!

      Törlés
    4. Mi is ezt tesszük, innen közelről... :-))

      Törlés
  11. ez gyönyörű, van még mit tanulnom :) örülök, hogy rád találtam, vagyis, hogy te nálam jártál, én meg lekövettem honnan jöttél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt kérem minden csupa kispálca és egyráhajtásos pálca kombináció, semmi annál bonyolultabb nincsen. Én is örülök neked! :-)

      Törlés
  12. Vidámító, nemcsak testet, de lelket is melengető darab, persze, hogy kell még belőle, hozzá az a párna! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be is látom, hogy kell, sőt, szerintem nem is csak egy! :-))

      Törlés