Ott ültek egymás mellett a ládán, a ruhákat válogatták s vitatkoztak

Tapasztalataim szerint a kötős-horgolós szubkultúra képviselőiben dolgozik egy nagyon erős, talán csak a várandós nők híres fészekrakó ösztönéhez hasonlítható drive, ami azonnal beindul, ha kisbabát szimatolnak a környezetükben. Várandós kézimunkázóként a "most azonnal babaholmit kötni-horgolni!" duplán sürgető parancsa nagyon hamar elért tehát, de egy késő őszi és egy téli gyerek mamájaként kisebb közvélemény-kutatást kellett lefolytatnom, hogy megtudjam: hogyan is kell öltöztetni egy nyári babát nagy melegben. Végül összeállt a kép: legyen puha pamut, legyen alul-felül szellős, és persze lehessen benne úgy pelenkát cserélni, hogy nem kell lecibálni szegény dedről az egész hóbelevancot. És mivel a babák természete - ha jól figyelünk - már azelőtt megmutatkozik, hogy kibújnának a világba, nem volt kérdés, hogy ez a temperamentumos, tüzes-piros fonal nagyszerűen illeni fog kisebbik lánykánkhoz. Az ingyenes minta rugdalóznak nevezi ezt a ruhadarabot, de szerintem ennél többről van szó: ez, kérem, egy trendérzékeny, de öltözékét mindenkor a saját személyiségéhez kreatívan hozzáigazító, egyedi ízléssel ruházkodó nőszemély első nyári, rövid overálja!

Ravelry

14 megjegyzés:

  1. Ennek a babának minden látható része nagyon helyes, és a nyári outfitje is igazán trendi! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tanúsíthatom, hogy az itt be nem mutatott részek is nagyon helyesek! :-) A ruhatárat pedig igyekszem bővíteni, de most az alakformálás a stratégiai pont az életünkben. Mármint az ő alakjának a formálása, sok-sok anyatejjel.

      Törlés
  2. Csini és extravagáns :) És persze praktikus :)

    VálaszTörlés
  3. Csini a kis hölgy! :-) Én ma éppen a húgom 3 hetes 4 napos babáját dajkáltam, hát nagyon aprók ezek a kis manók, igen fura volt a nagy lovaim után -)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is csak azért nem fura, mert az én két nagy lovam szinte felnőttként gondozza-dajkálja a babát, így a két korosztály teljesen külön kategória a fejemben, meg az életünkben.

      Törlés
  4. egy csak a baj a nagy korkülönbséggel (mert a plusz dajkák valóban nagyon jól jönnek, ahogy nekik is ez a tapasztalat): a kicsi elég hamar kvázi egyke lesz. ezt mi jó ideje szenvedjük. nincs az a kiváló nagytesó, aki át tudná hidalni a félgenerációs hasadékot játékügyileg :-( de a ruci nagyon dögös!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez inkább időszakos probléma, nem? Felnőttként, amikor a tizenakárhány évnyi korkülönbség már nem számottevő, mégsem kell majd egykének éreznie magát a legkisebbnek sem, hárman fogják szeretni, segíteni egymást - jó esetben.

      Törlés
  5. Jaj, nagyon cuki ez a kis ruhácska, de ami a legeslegcukibb, az a dús haja - ezért odavagyok! És milyen kedves tőle, hogy a szöszrajongó anyukáját megajándékozta ezzel a finom, simogatni való hajacskájával!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mindenhol nagy sikere van vele, én meg próbálom pszichésen felkészíteni arra az időre, amikor majd kihullik a haja és megcsúnyul, és csak egy átlagos, kopasz baba lesz népszerűség és rajongótábor nélkül.... ;-)))

      Törlés
    2. Viszont haj híján majd még jobban érvényesülnek a többi bájai testszerte :-) - és a rajongótábora csak nőttön nő!

      Törlés
  6. Mellette lehet még a sürgető kényszernek engedni, aztán jön a segítek anyának korszak :-) Nagyon csinos benne. Igazán ölelgetni való csomag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez még akkor készült, amikor a pocakomban volt - kötésre nem is nagyon merek még vállalkozni, de hipp-hopp ledobható horgolásra, mert össze-vissza élünk, eszünk, alszunk még, szolgálatra késznek kell lennem. :-))

      Törlés
  7. Nagyon édes !! A baba és ruha is . :)

    VálaszTörlés