Tudomásul vettem, hogy ő ezt akarja, és én sem akartam mást*

Órákig lehetne beszélgetni arról, hogy ki miért szereti jobban a kötést vagy éppen a horgolást, hogy mikor melyik a nyerő, hogy milyen darabokat érdemes inkább kötni, és miket inkább horgolni - mindenesetre nálam az elmúlt hetekben azzal a jellemzőjével tett szert teljes kizárólagosságra a horgolás, hogy bármikor azonnal letehető, ha szólít a kötelesség.


* Egy kedves ismerősöm mesélte nemrég, hogy a koraszülött babája az első két hónapban kizárólag a hasán volt hajlandó aludni, akár éjjel, akár nappal, és ő alkalmazkodott ehhez. Szerintem ennél a szépséges mondatnál semmi nem írja le jobban az első hetek, hónapok légkörét, a végtelenül gyenge, tehetetlen és törékeny, az anyai test és szív felett mégis korlátlan zsarnoksággal uralkodó, bámulatos érdekérvényesítő képességgel rendelkező újszülöttek zavarbaejtő, erőszakmentes hatalmát.

11 megjegyzés:

  1. gyönyörű ez a kép
    nyugalmas, tiszta, meghitt,
    és gyönyörűen írtál róla: erőszakmentes hatalom, pedig ő nem, csupán az ő kiszolgáltatottsága miatti együttérzésünk tetteti velünk azt, amit senki mással nem tennénk meg (talán)

    VálaszTörlés
  2. Nem is lehetne máshogy :) Olyan jó jót tenni a babákkal, vagyis inkább úgy tenni, ahogy nekik a legjobb. Simon is mindig rajtam aludt az első hetekben, nem lehetett letenni. Nem tudom, hogy ettől (vagy ettől is), de helyes, érzékeny, kevésbé zűrös kamasz lett belőle.

    VálaszTörlés
  3. Mert te rá mersz hagyatkozni az ösztöneidre..és hányan próbálják a kis zsarnokokat már ekkor megtörni.
    Annyit néztem ezt a képet!! Annyira gyönyörű és olyan erős érzelmi hullámok törtek rám! Még annyira benne van a testemben az illat, a tapintás, a látás..

    VálaszTörlés
  4. Vikica is így aludt az első hetekben, így készült el a kardigánom, ami akkor már jó nagy volt, és melengette az én picikém hátát. Csodás érzés, nem cserélném el semmiért!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon meghatódtam... mennyire igaz! Szépek vagytok!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű kép! És milyen szépséges, ahogy az ember, az anya olyan magától értetődően a baba igényei köré rendeződik.

    VálaszTörlés
  7. De jó látni benneteket! Örülök nektek!

    VálaszTörlés
  8. Milyen puha minden...a hajacska, a készülő holmi, a színek. Csodás pillanatok lehetnek ezek.

    VálaszTörlés
  9. Így igaz! Szépek vagytok, köszönöm, hogy bepillanthattam.

    VálaszTörlés
  10. Milyen szépen írtad! amúgy meg, lapozok föntről lefelé, és már az fiad pulcsijánál az volt az első gondolatom h. te aztán még bizonyára szoptatás közben is kötsz. és mire ideértem, látom, h. nem nagyon lőttem mellé :-)

    VálaszTörlés