A névválasztás szabadságáról

Zöldhullám alatt a gépjárművel közlekedő ember általában azt a gondos forgalomirányítással és precíz műszaki tervezéssel elérhető, hazánkban ritkán tapasztalható jelenséget érti, amikor egy adott úton a járműforgalomban a megengedett sebességgel haladva minden további jelzőlámpás csomópontot úgy érünk el, hogy ott szabad jelzést kapva egyenletes ütemben haladhatunk tovább.
Ettől függetlenül a zöldhullám kifejezéssel más jelenségeket és objektumokat is illethetünk, kedvünk szerint.

Ravelry

8 megjegyzés:

  1. szeretnék ilyen zöld hullámok közt lubickolni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Puha merinó, úgyhogy tényleg arra csábít, hogy belemerüljön az ember. :-))

      Törlés
  2. Ahhh! Kár, hogy nem igazán tudom, hogyan kell viselni ilyeneket. Alkalmatlan vagyok rá:))
    Egyébként meg a zöldhullám (első nekifutásra külön írtam, úgy pedig egy egészen más , egy harmadikféle értelmet nyert:D ) megfogalmazás zseniális és precíz:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alapot a wikipédia szolgáltatta, csak kicsit megfazoníroztam, mert slampos volt. Viselni: ha nyakba csavargatod, nagyot nem hibázhatsz, és a torkod se fog fájni. :-)

      Törlés
  3. Ó, hát meseszép ez a zöld, a kendő is nagyon finom! Egy picit hasonló, kicsit sötétebb fonalat festettem a múltkor (iszonyú vékonyat, nem is értem, miért vettem én olyant), és reggel sokat nézegettem, hogy mi legyen vele, de az biztos, hogy az ilyen természet-ihlette mintázatok jól állnak ehhez a kicsattanóan életteli zöldhöz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vékony fonal könnyen elcsábítja az embert. Nekem még mindig megvan a legelsőnek vásárolt, szinte pókháló vékonyságú kézzel festett fonalam. Akkor vettem, amikor még nem kötöttem DK fonalnál vékonyabbat, de nem bírtam otthagyni. És azóta se mertem nekilátni.....

      Törlés