Nagyszerű időben, 4-5 csomós délnyugati szélben

Bár a család valamennyi tagja megkérdőjelezhetetlenül szerelmes a természetes vizek minden fajtájába - legyen az sós vagy édes, folyó vagy álló, felszín alatti vagy felszín feletti, csöndesen hömpölygő vagy háborogva hullámzó -, a vitorlázás eddig kimaradt az életünkből. A tengerész stílus viszont állítólag idén is menő, úgyhogy beszereztük ezt az itthon épített kis Open Line darabot, amelyben összeházasítottuk a kényelmet és a gyorsaságot. A hajótest kialakítását többféle helyzetben, különböző vizeken, más és más terheltséggel teszteltük, stabilitásból jól vizsgázott. A két oldalvitorla 1/4-es hossza éppen elegendő
sebesebb siklásnál is. Sokat elmond a teljesítményről, hogy a 17 inches, optikai effektekkel is trükköző modell akár már néhány csomós szélben is testre állítható a hét záróelemmel, ám a nap szerelmesei teljes mértékben kihasználhatják az orron kialakítható nyitott teret is. A könnyedség érdekében még a fedélzetre beépíthető tároló rekeszekről is lemondtunk.  Jó hír, hogy megfelelő szponzoráció mellett a műszaki leírás utasításait követve (vagy akár attól eltérve, leegyszerűsített formában) bárki életre szóló élményt szerezhet egy saját modell megépítéséve.


Modell neve: Primula
Eladási ár: nem eladó
Típus: Open Line
Víz: Balaton
Gyártó: PLF
Gyártási év: 2014
Állapot: új
Vízkiszorítás: még nem volt beavatva
Anyaga: Drops Merino Extra Fine
Üzemanyagtartály mérete: 5 gombóc
Motor: 4 mm
Teljes súly: 216 gr
Teljes hossz: 43 cm
Teljes szélesség: 37 cm
Felszereltség: 7 db kiegészítő záróelem


20 megjegyzés:

  1. Nagyon vicces vagy! :-))) És klassz a pulóver!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondja a vízpart-szakértő...! Köszönöm! :-)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Kétségtelenül ez az első, aminek az ötlete idén született, ilyen értelemben tényleg príma. :-))

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Hohohó, Judit, de jó, hogy előkerültél! Köszönöm! :-)

      Törlés
  4. Jaj, annyira mókás ez a bejegyzés! :-D Ez a piros csíkos meg nagyon csinos, univerzális modell (a farmerrel,tornacipővel pláne) !

    VálaszTörlés
  5. Tengerészes kendőt kötök ajándékba, szóval igen jó hír nekem, hogy idén is menő lesz a tengerész style :-) A kardigán álomszép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tengerész mindig menő! Örülök, hogy benéztél, Zsuzsa! :-)

      Törlés
  6. Ez már-már irodalom. Vagy nem is már-már. A kardi is tetszik, igen.

    VálaszTörlés
  7. Ehhez a klassz pulcsihoz már igazán illene egy jó kis vitorlás :).

    VálaszTörlés
  8. Annyira szeretem ezt a színösszeállítást, indigó, piros, fehér (állítólag "tél tipus" vagyok, régen fekete hajjal...) néha visszatérek ide és nézegetem, egyszer én is kötök egy pirosfehér(kék)et! :-) Viszont azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell csinálni az ujjak mentén ezt a szaporítást? Mert ez nem olyan, mint a mintában van... igaz, azt se tudom megfejteni :-D (Én egyelőre csak lyukacsosan tudok szaporítgatni, de a következő (második) pamutkardigánt szeretném valami efféle, nemlyukas megoldással)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ráhajtással szaporítok, hanem keresztszálból, angolul M1R és M1L a kód, azaz "make one right" és "make 1 left", ha így keresel rá, videók tömkelegét találod, például itt és itt, vagy egy képes leírás itt.

      Törlés
  9. Nagyon köszönöm az információkat!
    (Tudod, ha te annak idején nem mondod bátorítólag, hogy horgolni sokkal könnyebb, mint kötni, sosem mertem volna elkezdeni, és ha nem világosítasz fel, hogy a csipkekötés is a sima és fordított változataiból áll, sosem hittem volna el, hogy egyszer én is csipkéset kötök... sokat köszönhetek neked szöszfronton!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annak idején Lengyel Györgyi könyvéből tanultam keresztszemezni, az volt az első kézműves technika, amit elkezdtem. A legjobban a mintakendők bűvöltek el, amiket egyrészt úgy használtak a régiek, mint a jegyzetpapírt az íráshoz: "feljegyezték" rá, az új mintákat, másrészt meg ki is cserélték ezeket egymás között, mint az egyetemisták a jegyzeteket. Én mindig nagyon vágytam rá, hogy egy hasonló közösség közös tudásából meríthessek és oda be is tehessek a magam tehetsége szerint - de hát mi már másként élünk, más utakat is találunk erre. :-))

      Törlés
  10. Igen, ezeken az új utakon valami nagyon hasonló történik (mi lenne velem a "világvégén" enélkül? :-) )
    Épp néhány napja említette valaki,, hogy itt, a mi szőlész-borász falunkban, ahol soha nem volt téliszünet a mezőgazdaságban, mert a karácsonyi ünnepek után rögtön kezdődik a téli szőlőmetszés, szóval itt nem volt a lányoknak-asszonyoknak ideje hímezni. És ezért festették a kendőiket (gondolom sz utóbbi száz évben), szabad kézzel, valamilyen textilre alkalmas festékkel. Itt is hagyományozták a mintákat az anyák a lányaiknak, de azok tovább alakították őket, és ezért aztán minden gyöngyöstarjáni nőnek teljesen egyedi és rá jellemző fejkendője lett.

    VálaszTörlés