Minden létező a kellő időben jön és múlik el

A kötéshez, horgoláshoz kapcsolódó elemi tapasztalataimnak talán a legfontosabbika, hogy a tervek, álmok így vagy úgy, előbb vagy utóbb, időnként mindenféle transzformációk után, de valóra válnak. Nem mindig akkor, amikor szeretnénk, nem mindig úgy, ahogyan elképzeltük, nem feltétlenül abból a fonalból és megesik, hogy egészen más méretben, mint eredetileg gondoltuk - de a kötés akkor is olyan műfaj, ahol nem lemondunk az elképzeléseinkről, hanem addig pakolásszuk őket fonalas kosárból szöszös dobozba, amíg végül mégis megszületnek. És az egészben az a jó, hogy ha az ember erre az alapvető dologra rájön, arra, hogy csak ki kell várni a megfelelő időt, lelkiállapotot és a körülmények kedvező összjátékát, akkor már maga a pakolászás, a tervezgetés is öröm, hiszen ott van mögötte a bizonyosság, hogy egyszer úgyis sikerül.
Lassan két éve lesz, hogy ennek a pulóvernek a mintáját eltettem magamnak azzal a felkiáltással, hogy a következő köteményem mindenképpen ez lesz, és annak is több, mint fél éve már, hogy megvettem hozzá a megfelelő fonalat egy leárazáskor. De kivárta az idejét, elkészült ez is, és akkora sikere lett, hogy a gazdája nem engedte blokkolni sem.

Ravelry

24 megjegyzés:

  1. Igaz :) ha az embernek 4 pár keze lenne, akkor talán hatékonyabban tudná a kötős terveket összehozni.
    A pulcsi nagyon jól áll a tulajdonosnak.

    VálaszTörlés
  2. No igen, ez tipikus gebe műfaj, nem véletlenül készült el végül L-es helyett S-es méretben... ;-)

    VálaszTörlés
  3. Szokás szerint nagyszerű a pulóver...és a hozzá tartozó írás is.

    VálaszTörlés
  4. Nem is csodálom, hogy nem engedte blokkolni..

    VálaszTörlés
  5. olyan jók ilyenkor ősszel a hosszú fazonok! én nagyon szenvedek, ha kilóg a derekam. gyönyörű, a színe is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonlóképpen, én még trikóból is tunikát veszek.

      Törlés
  6. Nahát, az eredeti milyen frivol darab, afféle hordhatatlan, csak fényképezni való. Te viszont annál használhatóbb jószágot varázsoltál belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fonalam is kicsit testesebb, és a vállát is kevésbé nyitottra kötöttem - télre nem jó az a nagy szellőzködés (nyárra meg nem kötnék ilyen bolyhoskából).

      Törlés
    2. szerintem is sokkal jobb, mint az eredeti!

      Törlés
  7. Gyönyörű a pulcsi, szuper érzés lehetett készíteni! Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a fonal elképesztően könnyű, mint vattacukor - érdekes érzés volt, hogy már majdnem készen van és még sincs súlya. Köszönöm, hogy benéztél, Karina!

      Törlés
  8. De klassz modelled van, akinek köhetsz, és akinek ennyire bitangjól áll minden! :-D Az ilyen csodás dolgoknak pedig időre van szükségük, hogy megszülessenek... Egyébként legeslegjobban a nyaka tetszik nekem benne, ahogy épp a vállon elhelyezkedik, se nem fölötte se nem lecsúszva, ez nagyon finom. Na és a színe meg egyszerűen lebilincselő, az ilyen zöldeskékektől nekem haladéktalanul sóhajtoznom kell... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a nyaka a kedvencem - Anna meg a színébe szeretett bele. :-)

      Törlés
  9. Tényleg "girnyópulcsi", de hát ha nádszálkarcsú a tulajdonos, akkor milyet is kötnél neki :-D És hát igen, ez a szín.... jaj. Sürgősen kéne nekem is valami (bármi), ami ilyen színű :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most többféle fonaltípusból is kapható ez a szín, érdemes bespájzolni. :-)

      Törlés
  10. Annyira tetszik, hogy bőrdzsekivel viseli az amúgy is remekbe szabott pulcsikat a lány! Nagyon szépeket kötöttél már megint :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, nekem is bejön, nagyon vagány. :-) Köszönöm, Judit! Szívesen néznék én is nálad képeket, legalább a leányzóról.

      Törlés
  11. Igen, a lelkiállapot az kulcskérdés. Én épp most szedtem elő egy februárban kezdett kendőt - elöntött a megfelelő lelkiállapot. Előtte meg csak rakosgattam.
    A pulcsi meg ismét nagyon szép, ez az egyik kedvenc színem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor vannak még ezek az apróságok, hogy a legnagyobb kötés közepette az ember egyszer csak horgolni vágyik, ha meg benne van a horgolásban, de jó lenne kötni egy kicsit (mint az édesre valami sósat, sósra egy kis édeset...).

      Törlés
  12. Nagyon csinos és a zöldje is a szívem csücske ! Valószinüleg én sem tenném le egyhamar . :)

    VálaszTörlés