S minden nap közelebb hoz a tavaszhoz

Leszedtük a gyönyörű sötétzöld fenyőt, bár a levelei még frissek és üdék voltak, de a sárga fényű gyertyákat még elöl hagytam, hogy esténként meggyújthassuk őket. Ma, miközben reggeliztünk, meglepően világos volt már, s innentől kezdve elkezdhetjük várni a tavaszt, a kizöldülő fű és a sárga boglárkák idejét.

A várakozás közben viszont nem árt, ha egy darabig még kéznél van egy jó meleg és vidám zokni

16 megjegyzés:

  1. Nagyon jok a szinek, öröm ranezni.
    Sajat festes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nem, ez a Zauberball egyik színe, a Zauberwald.

      Törlés
  2. Most majdnem azt írtam, hogy idén még nem is kötöttem zoknit, mondjuk igaz lenne, de valójában nem a 2015-ből eltelt 5 napra, hanem az aktuális hideg évszakra gondoltam :-D Még szeretnék, de meglátom, belefér-e :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, az időjárás nem fog neked keresztbe tenni, az tuti. A hideg még csak most jött meg, szóval csak hajrá!

      Törlés
  3. bizony! most hallottam, hogy az igazi hideg még csak most jön. nálunk, itt délen, éppen havazik... megyek, és megfenem a tűimet, nekem is kellene pár meleg zokni. a tiednek különösen szép a színe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, a fiam választotta, de ami lett belőle, az még jobban tetszik neki, mint amit a gombóc ígért. Sok sikert a te verziódhoz!

      Törlés
  4. ezt az írást egy az egyben nézegetném márciusig, felőlem már jöhetne a tavasz! és a világos! :)

    (a zokni is klassz ám:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is meglepett, hogy erről az egyébként kifejezetten karácsonyi hangulatú zokniról a tavaszvárás jut eszembe... :-))

      Törlés
  5. Annyira biztos voltam benne, hogy Zauberball. Varázslatos tényleg.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klassz és vidám ez az oda-vissza színű zokni, annyival jobban tetszik, mint amikor szimmetrikusak! Eddig sosem volt érkezésem zoknit kötni (mert régebben volt kézzel kötött vastag gyapjúzoknim, de tök hamar kilyukadt, pedig nem aknamezőn jártam vele, és az a meggyőződésem alakult ki, hogy arra a kis időre kár ennyit melózni a kötéssel... ámbár talán a fonal nem volt megfelelő, vagy én táncoltam pengeélen, sosem fog kiderülni, mindenesetre visszatartott a zoknigyártástól), de ez a perspektíva azért elég motiváló, hogy a színekkel ilyeneket is lehet játszani! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, azt nem tudom, hogy ez mennyire lesz tartós, bolyhosodni bolyhosodik rendesen, de szerencsére a kötött holmikon sokszor szuperül lehet javítani a lyukakat, végül is ebben sem árt egy kis gyakorlat...

      Törlés
  7. De jó fonal, és milyen klassz belőle ez a zokni.

    Holnaptól már percben mérhető, hogy egyre világosabbak a reggelek ( az esték már jó pár napja rövidülnek ), úgyhogy a pozitív tendencia már megvan, csak türelem :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maradt a fonalból egy csomó, pont most töröm a fejem rajta, hogy mi legyen belőle. A türelem meg, azt veszem észre, a korral nő, szóval jók az esélyeim. :-)

      Törlés
  8. De jól néz ki !! Igazi tavaszváró színek . :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Köszönöm, Elinor! Biztosan nem vagyunk még túl a nehezén, de ez a sok napsütés megkönnyíti a várakozást még a hidegben is.

      Törlés