Az ihlet patakjai egybeszakadnak

Háromféle fonalam volt még a "maradék, színekben már hiányos boltkészletből akciósan vásárolt, valamire csak jó lesz" dobozban, így amikor a lányom előállt azzal, hogy kéne neki "valami zöldes pulcsi", akkor a színek mellett a mennyiségekhez is hozzá kellett igazítanom a mintát (a sárgából csak két gombóc van, a zöldből kicsit több és a finom középszürkéből a legtöbb). Eléggé meg volt tehát kötve a kezem a tervezéskor, és kételkedtem is abban, hogy ez a hármas jól működik majd együtt. Az előbb azonban rájöttem, hogy a kényszer adta lehetőség éppen ötvözi a színeket az Árnika Műhely izgalmas Colortrend játékának első és második színpalettájáról: száraz gyógynövények kavarognak a viharos szürkében.

A színek persze nem élethűek,
a szürke melegebb, hamuszürke inkább, a sárga okkeresebb,
képzelje el ki-ki tehetsége szerint

8 megjegyzés:

  1. Fú, de kiváncsi lennék, milyenek a színek igazából - mert tudod, amikor megláttam a képet, teljesen elcsodálkoztam, mert én ilyen színeket az életben nem tennék egymás mellé. Na de tudod mit látok a monitoromon? Szürkészöld,( na ez oké, nagyon,) de mellette rikító hideg krómsárga, és amellett halvány orogona-lila (ami gombolyagban is) . Igen, LILA. Hát ez így fura lenne, de ahogy leírtad, azt elképzeltem, és csodásan hangzik, már látom is. Izgi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkészül, igyekszem majd kint fotózni, rendes színekkel. :-) A monitor pedig nagy úr, az biztos...

      Törlés
  2. Nagyon izgalmas ilyenkor, amikor otthoni készletből születik valami. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és az ember ráadásul (ha kellő öniróniával bír), vad kalandornak érezheti magát, amiért némi esztétikai kockázatot vállal... ;-)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez a kombináció, szuper lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az inspiráló bejegyzéseket! :-)

      Törlés
  4. Mennyit tudnak csalni a fényképek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem könnyű ez, de vannak, akiknek minden fotójuk szép, bárhol is nézi meg őket az ember, ehhez is kell a tehetség....

      Törlés