E koczkákat töltsük meg dióval, melyet előbb czukor-szirupban megforgattunk, azután hajtsuk össze kis kifli alakban

Ha az ember megkíván egy kis édességet, rengeteg választása van: boríthatja cukormázzal a répatortája tetejét, de főzhet tejbegrízt gyulladáscsökkentő hatású sztíviával is, vagy gyúrhat mákos pitét alacsony kalóriatartalmú nyírfacukorral, dagaszthat kalácsot immunerősítő mézzel, süthet zabsütit rézben gazdag melasszal, s akár önthet magas nyomelemtartalmú juharszirupot is a palacsintájára.
Mon Petit Violon mintái szerintem leginkább omlós hókiflire hasonlítanak, amit megszórhatnak gondos kezek házi készítésű, igazi vaníliával ízesített porcukorral, és tárolhatják birsalma illatú kamrában, de készülhet vanilincukorral, mélyfagyasztott gesztenyemasszával, és várhatja a vendégeket műanyag dobozban is: egyszerre vintage és mai hangulatúak, jól hordható, praktikus darabok, a régi idők nosztalgikus bájával fűszerezve.

Ravelry

10 megjegyzés:

  1. :-D Hát, ez a ruhácska! És ez a bejegyzés! Ezek a hasonlatok, ezek a metaforák! Élmény!! De tudod, vaníliás porcukor ide vagy oda, ebben a hókifliben a "töltelék" legeslegédesebb édesség!! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyannyira, hogy nélküle eszembe se jutna ilyen receptek után kutatni! :-)

      Törlés
  2. Hűha! Édesanya ügyes, mint mindig, a kisleány pedig hatalmas az emlékeimhez képest:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, neked milyen emlékeid vannak Vercsi pici korából, én úgy érzem, hogy a legkisebbünk sokkal gyorsabban növekszik, mint anno a testvérei. :-)

      Törlés
    2. Hát, pont így emlékszem én is. Húzzák a nagyok magukkal és sok-sok fontos állomás kimaradt az életéből, mert a nagyokhoz kellett idomulnia. Ezzel együtt pedig élvezi a kicsiknek kijáró kényeztetés öt oldalról:)))

      Törlés
  3. Ajaj, Kistappancs megkaparintotta a telefont :-D
    Tündéri ez a szerelés, és igazi kislányos anélkül, hogy akárcsak egy szemernyi rózsaszín is lenne benne, de úgy nézem, nem is kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek a Fibranatura Bamboo Jazz fonalnak ez az árnyalata pont olyan, mint a napsütötte homokdűnék, vagy a sötétre érett búzakalász, nagyon szép, nőies árnyalat, bár a fotón az aranyos fénye nem látszik. A telefon a legfőbb zsákmány, ahogy az a mai babákkal lenni szokott. :-)

      Törlés
  4. Gyonyoru a minta, a fonal, es az az édes szajacska es puha, illatos, finom talpacska!! Ajándék nézni a kepeket!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem legalább ilyen ajándék minden kedves szavad, szavatok, köszönöm! :-)

      Törlés
  5. nagyon édes :) a kislány, a boleró is.

    VálaszTörlés