Az idő szóra az angyal kuncogni kezdett

Gyerekkoromban egy tündéri doktornénim volt, akihez nagyjából tizenkét éves koromtól egyedül hordtam gyulladt mandulákat, fájós fület, csikaró hasat. A találkozásaink rendre azzal kezdődtek, hogy alaposan megnézett magának, megállapította, hogy nyúzott vagyok és pihennem kellene, majd azzal végződtek, hogy a betegség gyógyulásához szükséges időt megfejelte még 3-4 nap szabadsággal, hogy pihenni is legyen időm a gyógyulás után. A "betegszabadságaim" tehát nettó egy hétről indultak, de a két hetes hiányzás sem volt ritka.
Manapság nem divat sokáig betegeskedni, se gyereknek, se felnőttnek. Taknyos ovisok ballagnak be reggel a csoportszobába, lázas gimnazisták sietnek a matekórára, nehogy lemaradjanak az anyaggal, és a munkahelyeken is gyakori, hogy a köhögős kolléga sorra fertőz mindenkit ahelyett, hogy otthon iszogatná a mézes teát - a félelem, hogy elveszítjük a fonalat (vagy a munkahelyünket), hogy pótolhatatlanok vagyunk, ezért tengernyi felhalmozódott munka vár majd, amikor visszatérünk, vagy éppen, hogy pótolhatóak vagyunk, és ez a távollétünkben ki is derül, a félelem tehát erősebb, mint az alapvető ösztön, ami még a beteg állatokat is irányítja, amikor elvonulnak a többiektől, elbújnak, elfekszenek a gyógyító időtlenségben.
A múlt héten borogatást cseréltem, forró teákat töltöttem bögrékbe, kedvenc ételeket főztem, és kötöttem egy nagylányos, bohókás sálat, remélve, hogy jó időben dekorációs elemként, rossz időben, többször megtekerve melengető darabként segíti majd a visszatérést az iskolai hétköznapokba. Akkora sikere lett (amit én a mókás kukacformának és mindenekelőtt a gyönyörű, látványos színátmenetekkel operáló fonalnak tulajdonítok, amit a megadottnál sokkal vastagabb tűvel kötöttem), hogy megrendelést kaptam egy fiús verzióra is.

Ravelry

17 megjegyzés:

  1. annyira gyönyörű:)))azok az ujjacskák, és nevető fogacskák:))♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha annak látod, Katalin, az megmelegíti az én anyai szívemet, köszönöm! :-)

      Törlés
  2. nagyon édes :)
    A betegeskedéseket mi orvosi jóváhagyással hordjuk ki lábon, a doktornéni sajnos akkor sem hajlandó kiírni ha lázasak vagyunk... már elgondolkodtunk, hogy orvost váltunk, de ő jó szakember...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh, hát, biztosan ennek is megvan a maga haszna hosszú távon, de azért nem irigylem az éppen aktuális betegeket nálatok. Persze betegnek lenni ágyban se jó... Legyen egészséges telünk, én azt mondom!

      Törlés
  3. De jó ez a sál - ennél a mosolynál persze nem lehet szebb! Olyan érdekes, hogy nálad nem először látok olyasmit, amit megkívánok, holott nem gondoltam volna, hogy megtetszene valaha is: ez a fonal is olyan érdektelen volt nekem, a vastagabbtűvelkötés se a kedvencem, és ez a pöndörödős sálforma sem, itt mégis úgy áll össze ez a három, nemanyirakedvenc tényező, olyan kívánatosan, hogy legszívesebben azonnal mennék, megkötném teljesen ugyanezt, ugyanígy, ugyanebből. Nagyon tetszik! Új perspektívák nyílnak :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, hát dettó így voltam én is, de ez a fonal beugrott a kosaramba, és ahogy nézegettem, mi akar lenni, láttam, hogy ez a rusztikus-vintage külső nem tűr sok babrát, valami egyszerű kell, valami magától értetődő, és ez lett.

      Törlés
    2. igen, ez az, hogy magától értetődő!

      Törlés
  4. Ki kéne próbálnom ezt a fonalat... A torokfájás nélkül lehetőleg.
    Remélem, mind egy szálig meggyógyultatok mostanra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, köszönöm, jól vagyunk. A fonalat én nagyon megszerettem, mindig úgy gondolok rá, hogy a Noro fonalak gazdaságos verziója.... :-))

      Törlés
  5. A korábbi években, K korábbi iskolájában uralkodó helyzet miatt szemrebbenés nélkül asszisztáltam az ilyen "lógáshoz", szerencsére olyan doktornénink van, aki meg anyának hiszi el, akár bemondásra is, hogy mikor kell igazolás...(olyannyira, hogy a hiányzások az évismétlést szükségessé tevő mennyiség határait feszegették). Manapság az új iskolában ez változott, maga a kamaszgyermek mondta ki, hogy nem, nem akar egész héten, elég neki két max három nap...Ez az őszi járvány minket is elkapott, nem öröm de ez van, talán kialussza magát :-) Tetszik a fonal, még azon is elgondolkoztam, hogy felmentést adjak magamnak az erre az évre hozott "csak szövéshez és festéshez veszek fonalat -ha egyáltalán" szabály alól. A modell meg, amennyi látszik belőle, abból is látszik, hogy gyönyörű...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a lehető legjobb kombináció: megértő orvos + megengedő anya + vagány kamasz! Egészséges napokat nektek!

      Törlés
  6. Ez 1 gomolyagbol? Hihetetlen édes lehet a kicsi lany!! Tenyleg annyira vonzó szinek! Gomilyagba nem jon at ez s szépség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nem, nem egy, hanem három gombóc, de olyan hosszú, hogy a majdnem 170 centis tulajdonosának egyszer a nyakába tekerve is a földet verdesi a két szára... :-)

      Törlés
    2. Akkor mekkora lehet a kisembernek! Van mit tekernie!

      Törlés
  7. Végignéztem a színskálát, van közöttük, nem is egy, amit azonnal hazahoznék :)

    VálaszTörlés
  8. Bizony :) És veszélyes a dolog, mert szombaton kint lesznek a Gyapjúnapon az 1001-ék, és biztosan hoznak ilyen fonalat. Nem is tudom, abban reménykedjek-e, hogy hoznak, vagy hogy nem hoznak...

    VálaszTörlés