Egyszer azt is látták, hogy babaruhát hímez, ragyogó, pompás aranyfonállal

Ha azt írnám, hogy az idei adventben nem a karácsonyi ajándékok készítése kötötte le az energiáimat, akkor a mondat írása közben bizonyára keserűen kacagnék ezen az eufemizmuson, ami jó, mert kacagni még keserűen is érdemes. Mondjuk inkább úgy, hogy az idei év végén bebizonyosodott, hogy régebben nevetségesen naiv elképzeléseim voltak az egyedülálló anyaságról a valósághoz képest, mert egészen más hosszabb-rövidebb ideig egyedül tartani a frontot a háttérben egy társsal, mint tartósan berendezkedni erre az állapotra, a háttérben legfeljebb nagy halom mosatlan ruhával és mindenféle fenyegető határidőkkel. Az mindenesetre biztató, hogy ha a munkával, betegségekkel és ünnepi készülődéssel súlyosbított decembert ügyesen abszolváltam egymagam a gyerekekkel, akkor a január, a február, a közelgő tavasz és a következő évek is menni fognak.
Egyetlen ajándékot mégis be tudtam fejezni, igaz, ez még egy novemberi névnapra készült volna, de végül annak is mérhetetlenül örültem, hogy a Szenteste előtti éjszakán elkészültem a ruhácskával is, így odatehettem a fa alá a legkisebbnek. Régen okozott valami, pláne ilyen apróság, ilyen nagy sikerélményt - ugye nem csoda, ha ezek után végül is derűlátóan várom a következő évet?

14 megjegyzés:

  1. Csodahelyes ajándékot készítettél a kis tündérnek :) Nagyon sok boldogságot, nevetést, örömet és erőt kívánok nektek az új évre (évekre).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt láttad, hogy fület is horgoltam neki?! Köszönöm, Annás, nektek is minden szépet és jót!

      Törlés
  2. Az apró örömök a legemlékezetesebbek mind közül:)

    Kívánom, hogy az elkövetkező évek örömöt, boldogságot, egészséget, sok nevetést pihenéssel és várakozáson felüli mennyiségű szabad időt hozzanak neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jó kívánságot, Tímel, és neked is sok boldogságot az új évben! :-)

      Törlés
  3. Ó, Eszter, elszomorít a bejegyzés mögöttes tartalma, bár ne tudnám annyira nagyon jól miről beszélsz... Inkább dicsérem a babát, mert tudom, hogy egy gyereknek mennyire fontos egy ilyen igazán személyre szóló ajándék, pláne, ha Szenteste érkezik. Az új évben, meg sikerüljön minden úgy, ahogy a legjobb neked, nektek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Anett, igen, te aztán tudod, miről beszélek, gondoltam is rád sokat! :-)

      Törlés
  4. délután csak egy szívre futotta az időből, de azért hozzátenném még, hogy ennyire cuki horgolt ruhában még sose láttam horgolt babát, én is szívesen hordanám, és hogy a baba cuki füle meg a csodálkozó szeme nagyon illik Alízhoz, és hogy a mezítlábas kis tappancsa különösen jó, ez olyan hippis babává teszi, alapvetően a kisképzős éveimet idézi az egész lény, vidám! Azt kívánom, szülessék körülötted, benned is majd ebben az új évben ugyanilyen aprólékosan kimunkált, egyszerű és biztos harmónia, mint ami ebből az ugyancsak apránként és lassan megszülető babából sugárzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsi, ilyen szép jókívánságot igazán ritkán kap az ember, nagy becsben tartom! :-)

      Törlés
  5. En azt hallottam a minap,hogy a statisztikák szerint,mikor egy apró vitorlás hajó bajba kerül a tengeren, legnagyobb eséllyel akkor ússzák meg ép bőrrel a fedélzeten lévők,ha nő is van köztük.<3 a baba bűbájos ! Békés,boldog új esztendőt kívánok én is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen szép kép, Muzsika, nagyon köszönöm neked! Boldog, derűs évet kívánok! :-)

      Törlés
  6. Jó rég nem írtál már, remélem, minden rendben. Sokat gondolok rád, mióta ezt megírtad. A derűd a régi, de azért sejtem, hogy nem egyszerű. Ölellek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szerencsére főleg az "adminisztrációval" vagyok elmaradva, de azért maga a kötés-horgolás megy, bár sokkal hektikusabban, mint eddig.

      Törlés