Celesztin, a macska belehuppant a húslevesbe, így kezdődnék a novella

Értem én, hogy a macskák és a fonalgombócok is puhák, ezerfélék, fotogének és stresszoldó hatásúak (kivéve, amikor a macska ellopja, lelöki, felborítja, összetépi, megeszi, kirágja vagy feldönti, a fonal pedig szakad, gubancolódik, hatodik öblítés után is fog, álltában is szöszösödik, embertelenül csúszik a tűn, vagy visszabonthatatlan), de lássuk be, hogy a párhuzamok ellenére fonal és macska gyakran nem kompatibilis jószágok - mégis, mi lehet akkor a lélektani oka annak, hogy a fonalasok nagy része - beleértve engem - teljesen irracionális módon, önként osztja meg egy vagy több olyan lénnyel a háztartását (és a fonalas kosarait), aki ilyet képes tenni?!

Lehet, hogy a megejtő pillantás a titok nyitja?!


6 megjegyzés:

  1. 4 macskámból 3-ról van tenger ilyen kép. A mostani fonalrezizsztens. Lehet, hogy nem is macska? Mindenesetre macskám elôbb volt, mint horgolás kezdôdött, ezzel tudom mentegetni magam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egyszer macskás könyvet írok, a török Van kedisi fajta mellett, aminek állítólag az a különlegessége, hogy nemcsak tud, de szeret is úszni, meg fogom említeni a ritka fonalrezisztens példányokat is! :-D

      Törlés
  2. hát a mi macskáink egyáltalán nem fonalrezisztensek. sőt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már azzal is próbálkoztam, hogy néhány gombócot legálisan hozzáférhetővé tettem, de persze nem azok kellenek.

      Törlés
  3. Talán a kalandvágy az oka :-D - ugyanis a kötögetés egy statikus, meditatív, összpontosítást és alacsony vérnyomást kívánó folyamat, de ha nem lennének a puha gomolyagok között olyanok is, amelyek megmozdulnak, és a többi gombolyag életére törnek, akkor talán annyira átlendülnénk az ébrenlét és álom közötti mozdulatlanságba, ami már a munka elkészülését is meghiúsítaná. Ezért kellene ezek a veszélyes és szeszélyes szöszmöszök. Fenntartani az éberséget, becsempészni a dinamizmust, és a pontosan követendő kiszámolt minták közé a váratlan fordulatokkal teli, normális életet. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez nagyon is lehetséges, a macskák eleve olyan lények, akik hihetetlen érzékkel egyensúlyoznak a gyakorlatias higgadtság és az elomló, áradó odaadás között, nem lehetetlen, hogy pont arról van szó, amit írsz!

      Törlés