A gasztrokulturális esélyek növelése

Sokféleképpen magyarázhatnám, hogy a ház urát miért éppen egy macaron tanfolyamra fizettem be születésnapi ajándékképpen. Praktikus indokként mondhatnám, hogy azért, mert az jött velem szembe a neten. Hivatkozhatnék arra, hogy az ő konyhai gyakorlatával ez az, ami valóban kihívást jelenthet. Magyarázhatnám azzal is, hogy az argentin steak vagy a Wellington tanfolyam férfihoz illőbb választás lett volna, de valami olyanba akartam belerángatni, amit valóban változást jelent a megszokásaihoz képest. De a lelkem mélyén tudom, hogy nem emiatt töltötte a tegnap estéjét a fantasztikus Lecsó főzőiskolában, hanem leginkább azért, mert a végletekig rajongok a macaronért... És tegnap este, amikor jókedvűen, büszkén hazaért tizenkilenc darab tökéletes, ezüst színű süteménnyel, úgy éreztem, igazán megérte.


12 megjegyzés:

  1. Mennyire jó fejek vagytok, hallod! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, főleg ő. Én leginkább önző, nyalánk feleség vagyok.... :-)

      Törlés
  2. Ó de szépek ! Az én párom nem hiszem, hogy hajlandó lenne macaront sütni, a steak inkább kézre áll neki :) Kénytelen leszek én megtanulni a macaronsütés rejtelmeit, mert bizony én is nagyon szeretem... Boldog szülinapot nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, ez a megoldás - hogy én magam - valahogy nem vonzott. Hiába, az ember ennyi év után jól tudja, kiben bízzon jobban. :-D Köszönjük, Annás!

      Törlés
  3. Ez tök jó ajándék! Mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  4. Ezeket a férjed készítette cső kezdő létére?!? Wow! Bldgszltsnptkvnk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most mondd meg! A Lecsóban olyan makaron tanfolyam van, ahol ilyet tudnak a diákok sütni. Klassz a recept, mindenre kiterjed az útmutatás. Sőt, ha otthon megismétled, és nem sikerül, akkor visszamehetsz ingyen. Mi a hétvégén kipróbáljuk, boldogulunk-e egyedül.... Köszi! :-)

      Törlés
    2. kipróbáltátok-e már? várom az eredményt :)
      jó ötlet, jó macaron, jó férj!

      Törlés
    3. Egyelőre nem, az utolsó iskolahét meg egy utazás felülírta a terveket, de beszámolok majd!

      Törlés
  5. Menő ez az ezüstös szín, igazán pasis.

    VálaszTörlés