A csoport mint szuperorganizmus

Azt tapasztalom, hogy ha az ember örömet akar szerezni valakinek, akkor hirtelen nagyon sok önzetlen segítője akad. Így esett ez most is, amikor egyik pillanatról a másikra nagy szükségünk lett egy olyan személyre, aki fel tud díszíteni különféle tárgyakat sújtásos technikával - megesik az ilyen, kinek jó fogorvos kellene, kinek könyvelő, nekünk most valaki, aki ehhez ért. Mert az természetes  dolog, nemde, hogy ha egy olyan pedagógusnak keresünk ajándékot, akinek szívügye a digitális nevelés, ám mellesleg ügyesen kézimunkázik is, és a neten megtaláljuk neki az ideálisnak tűnő, de több szempontból sem elérhető ajándékot, akkor mindent elkövetünk, hogy mégis valami hasonlót szerezhessünk be. A blogján keresztül szólítottuk meg Timit, akit rögtön felvillanyozott a feladat, és nemcsak elvállalta az osztály ajándékaként beszerzett bambusz pendrive elkészítését, de még azt is kikötötte, hogy ő a maga munkáját csak úgy, szívességből tenné hozzá. A munka során a zsinórok kiválasztásától a végleges ragasztásig folyamatosan küldte a fázisfotókat, kérdezte a véleményünket, amitől én kicsit úgy éreztem magam, mint amikor a mestercukrász megkérdezi a kuktát, aki addig csak a nyársat forgathatta, de a lisznek, tojásnak meg a cukornak a közelébe se ment, hogy szerinte megfelelő-e a piskótatészta állaga. A pendrive persze gyönyörű lett, az átadás óta minden alkalommal ott lógott a gazdája nyakában, amikor találkoztunk, ami vélhetően azt jelenti, hogy neki is tetszik. Ráadásul még ajándékot is kaptam, amitől meglehetősen zavarba is jöttem, de hát úgy látszik, a sújtásos lányokban a kedvesség is úgy kacskaringózik zabolátlanul, ahogy a színes zsinórok a kezükben.

A fotózásra már nem maradt időm, a képeket is Timi készítette
Köszönjük itt is, Timi!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen. Annyira örülök, hogy tetszik az ajándékozottnak :)
    Kellemes perceket szerzett nekem a pen drive, élvezet volt készíteni, nem mindennap jön szembe egy ilyen ötlet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhányan már arra is kapacitálnak, beszéljelek rá, hogy tanfolyamot tarts nekünk... :-)

      Törlés
    2. Ajjajj:) Szappanos tanfolyamot már tartottam, de az egzakt, vagy így csinálod, vagy így:):)
      Ha mindenki tudja mit szeretne, rajtam nem fog múlni :) Ugyanolyat nehezen produkálok újra, de majd kiteszek magamért:)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett! (klassz, hogy ilyesmit is lehet kapni, amit kedve szerint alakíthat egyedire az ember) És milyen jó az utolsó mondat a zabolátlanul kacskaringózó kedvességről - de azért én úgy láttam, tőled sem áll távol a zabolátlan nagylelkűség... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsi! Egyébként az alapot se volt egyszerű beszerezni, mert az ilyesmit általában céges ajándéknak, nagy tételben árulják, minimum megrendelés 30 darab.

      Törlés
  3. remek ötlet! valahonnan kínából, olcsón, ingyenes szállítással szokott a fiam rendelni hasonló kütyüket (nem világos, hogy éri meg, de létezik) .majd megkérdezem ha hazatér a linket és továbbítom. lehet egy darabot is rendelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, az klassz volna, időközben egy csomó más díszítési lehetőség is eszembe jutott...

      Törlés