Kézi erővel végzett bontás, nagy tapasztalattal

Minta nélkül próbálok egy pulcsit horgolni éppen, körben, és annyira erősen koncentráltam a nyakkivágás megfelelő ívére, hogy elfelejtettem szétválasztani az ujjaknál az elejét és a hátulját. Most van egy nagyon szép csövem ujjak nélkül, de gyönyörű ívvel a nyaknál.


14 megjegyzés:

  1. Van ez így:) Ha van sok fonál, akkor akár tunika is lehetne belőle, bontást megúszván:)
    Ez az egyben-körben horgolt a következő projektem lesz , szép piros fonálból, fogalmam nincs hogyan szokták ezt, van egy elképzelésem, majd meglátom miként működik. Még a motívumon tipródom egy kicsit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, hogy közben még a fonalmennyiségre is figyelnem kell, mert nincs sok. Az viszont mázli, hogy lenes fonal, baromira bírja a gyűrődést, meg a bontást.

      Törlés
  2. Hmmm... bontani kell sajnos. De azért arra figyelj, hogy a szép ívet a nyaknál azért ne bántsd, ha elmerülnél a bontásban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennie kell annak is, mert az ujja lejjebb kezdődik - de már megvan a megfelelő fogyasztási arány, nem lesz annyira nehéz reprodukálni.

      Törlés
  3. Jaj, de kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!!

    VálaszTörlés
  4. milyen fonal ez? annyira tetszik! és a minta is nagyon mutatós! ha jól értem, alulról haladtál felfelé? akkor tényleg nincs más választásod, mint lebontani a szépen sikerült ívet :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Barka néhai, megboldogult Ladik fonala, len-pamut keverék. Én is nagyon szerettem. Alulról felfelé, bizony, é azóta le is bontottam, meg fel is építettem újra, most gondolkodom, hogyan tovább.

      Törlés
  5. :) Még jó , hogy nem mohair !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rátapintottál: először egy alpaka tartalmú, "felfújt" jellegű fonalból akartam nekilátni, de szerencsére volt bennem annyi józan belátás, hogy számítottam a esetleges bontásra (bár nem ilyen ügyefogyott okból), és inkább a nyárias verzió mellett döntöttem.... :-)

      Törlés
  6. jaj de ismerős! az első pulcsimnál is és alchemistnél is elkövettem. vagy máskor is? előfordulhat :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig még nem nagyon dolgoztam körben és alulról felfelé, szerintem csak ezért nem történt meg velem is már előbb.

      Törlés
  7. Nagyon várom, hogy készen legyen...hogy haladsz vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már csak egy ujja hibádzik, de előre kellett vennem egy jövő heti névnapos ajándékot.

      Törlés